Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending vanaf €50 Extra lange bedenktermijn t/m 31 januari 2019!
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Keukenmessen & snijden

Japanse messen, voor als je echt met scherp wilt snijden

Koks die Japanse keukenmessen kopen zijn op zoek naar de scherpste soorten messen. Een Japans keukenmes is echt anders dan een Europees koksmes. 

Japanse messen zijn scherper en hebben meestal een dunner lemmet. Ze krijgen hun scherpte door het gebruik van harde staalsoorten en een kleinere snijhoek (pakweg 15 graden t.o.v. 20 graden bij een Europees mes). De Japanse messen beschikken hierdoor over sublieme snij-eigenschappen. De messen zijn door de zeer dunne snede en het harde staal wel kwetsbaarder en moeten met zorg onderhouden worden. Het staal van een Japans keukenmes mag niet aangezet worden met een aanzetstaal. Wel kan een keramische slijpstaaf gebruikt worden. Het beste resultaat wordt behaald op een Japanse watersteen van bijvoorbeeld Naniwa, Shapton of Skerper.

Santoku en nakiri

Knivesandtools.nl is specialist in Japanse messen. Ga je een Japans keukenmes kopen, bekijk dan de prachtige messen van EdenGlobalKaiSakai Takayuki of Tojiro. Naast koksmessen zijn er bijvoorbeeld santoku's en nakiri's. Een santoku is korter dan een 'normaal' koksmes en heeft een rechtere snijkant. Doordat santoku's minder rond zijn snij je met kortere bewegingen. Een nakiri is een breed en rechthoekig gevormd mes dat speciaal gemaakt is voor het snijden van groente. Nakiri's zijn dun en scherp en kunnen daarmee de mooiste creaties snijden. De nakiri is daarom erg geliefd bij de Japanse kok. Andere typisch Japanse messen zijn deba's, gyutohs, shotohs en yanagiba's.

Japans messendesign

In veel gevallen zijn Japanse keukenmessen niet alleen fantastisch om mee te werken, maar ook nog eens prachtig om te zien. Met veel liefde en vakmanschap gemaakt en van zeer hoogwaardige materialen. Soms voorzien van fraai damaststaal en exquise houtsoorten. Onderhoud je Japanse messen met liefde! En let er op dat je geen keramische Japanse messen koopt.