Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Nesmuk: leukenmessen die op eenzame hoogte staan

Nesmuk Logo

Nesmuk claimt meer dan 3.500 jaar oude kennis te verwerken in de designs en productiemethoden van zijn keukenmessen. Dat is nogal een claim! Feit is dat de messen extreem fraai zijn ontworpen. Ook de productie is geperfectioneerd. Waar mogelijk met de nieuwste technieken, waar nodig wordt handwerk ingezet.

Uitgekiend assortiment

Nesmuk heeft bewust en zeer zorgvuldig een beperkt aantal modellen ontworpen waarmee je iedere taak in de keuken aankan. Deze messen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. De belangrijkste overweging om te kiezen voor messen uit de EXCLUSIVE-JANUS- OF SOUL-serie te kiezen zal de esthetiek zijn. Ze delen de volmaakte ergonomie, afwerking en weergaloze scherpte. Dit zijn messen waar zelfs je kleinkinderen nog plezier van zullen hebben. Een 'International Knife Award' voor het beste mesontwerp wordt immers niet aan ieder mes gegeven.

Scherpte in overtreffende trap

Natuurlijk verwacht je van een nieuw keukenmes dat het scherp is. Een koksmes van Nesmuk overtreft al je verwachtingen. Bij nadere bestudering blijkt ook de slijpwijze verre van standaard. De messen zijn aan één of twee kanten hol uitgeslepen (hollow grind). Hierdoor is de snede zelf extra dun en dus extra scherp. Een Nesmuk-mes zoeft door je etenswaren heen.

Van ieder mes moet de scherpte onderhouden worden. In veel gevallen volstaat onderhoud op de als accessoire verkrijgbare, met diamantpasta behandelde stropping paddle het voordeel van de slijpwijze van Nesmuk om de hoek kijken: deze messen zijn namelijk eenvoudig weer op fabrieksscherpte te krijgen. Natuurlijk moeten deze messen wel door iemand geslepen worden met kennis van zaken. Al was het maar om ze niet te beschadigen. Durf je zelf slijpen niet aan? Nesmuk doet het graag voor je. Gratis, gedurende 30 jaar! Kijk op de site van Nesmuk voor de procedure.

Tip: snij alleen op een houten snijplank. Dit beschermt de snede en heeft bovendien een antibacteriële werking.

Verder onderhoud

Het hout van de handgrepen moet natuurlijk ook onderhouden worden, hoewel, eigenlijk niet eens. Door de messen regelmatig te gebruiken zorgt het vet in de palm van je hand voor het onderhoud en een natuurlijke glans van het hout. Dat keukenmessen van het kaliber van Nesmuk niet in de vaatwasser thuishoren spreekt voor zich. Met de hand afwassen en direct goed droogmaken is het devies! Zorg ervoor dat de messen netjes opgeborgen worden zonder dat ze tegen andere messen stoten. De leren foedralen die Nesmuk als accessoire levert zijn niet alleen erg mooi maar bieden ook de optimale bescherming die deze messen verdienen.