Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Laguiole en Aubrac: authentieke Laguiole-messen

Laguiole is een soortnaam voor de handgemaakte zakmessen uit de Franse Aubrac-regio, rond het dorpje Laguiole. De messen worden gekenmerkt door de hand gevijlde versieringen en de typerende bij op de handgreep. Laguiole en Aubrac-messen zijn handgemaakte messen door ambachtslieden die de traditionele wijze van produceren hanteren en alleen hoogwaardige materialen gebruiken. Het merk is bekend om de toewijding aan kwaliteit. Elk mes van Laguiole en Aubrac is ontworpen om functioneel en mooi te zijn met hun tijdloze ontwerp.

Lees meer
75 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Waarom kies je voor Laguiole en Aubrac?

Laguiole en Aubrac, een Franse fabrikant van hoogwaardige messen, staat al tientallen jaren bekend om de goede kwaliteit en mooie afwerking van haar messen. De messen worden nog steeds volgens traditionele methoden vervaardigd, waarbij elk mes met zorg wordt afgewerkt. Ook aan presentatie wordt veel aandacht besteed. Zo worden de steakmessen en sommeliermessen geleverd met een mooie opbergdoos. Luxe tafelen wordt met de messen van Laguiole en Aubrac een waar feest. De messen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal voor het lemmet en verschillende soorten hout, hoorn of andere natuurlijke materialen voor de handgrepen

Laguiole en Aubrac product typen

Naast de kenmerkende Laguiole messen maakt Laguiole en Aubrac meer producten. Denk hierbij aan: champagnesabels, zakmessen, sommeliermessen, kaasmessen, oestermessen en gourmet messensets. Dus ben je op zoek naar één van deze producten met een Laguiole twist dan moet je zeker bij dit merk zijn!

Laguiole en Aubrac champagnesabel:

Deze champagnesabel wordt met de hand gemaakt in het stadje Laguiole. Het sabel heeft een klassieke uitstraling. Precies zoals we gewend zijn van dit authentieke Laguiole-merk. Deze sabel wordt geleverd in een prachtige, houten opbergkist.

Laguiole en Aubrac zakmessen:

Dit klassieke Franse zakmes bezit alle eigenschappen van een Laguiolemes: het herderskruis in de handgreep en natuurlijk het kenmerkende bijtje. Het handgemaakte zakmes ziet er slank uit. Door het handwerk en de natuurlijke materialen is ieder zakmes uniek.

Laguiole en Aubrac sommeliermessen:

Deze kurkentrekker is met de hand gemaakt in de Laguiole-regio door de vakmensen van Laguiole en Aubrac. De kurk wordt dankzij de hefboomwerking handig en licht uit de fles getrokken zonder kurkresten achter te laten.

Laguiole en Aubrac kaasmessen:

Met een Laguiole en Aubrac-kaasmes maak je de kaasplank compleet. Heel bijzonder is dat deze messen rechtop kunnen blijven staan. Na gebruik was je het kaasmes, zoals gebruikelijk, met de hand af. Vervolgens berg je het mes weer op in de mooie houten doos waarin het mes geleverd wordt. Luxe, stijlvol en veilig!

Laguiole en Aubrac oestermessen:

Met dit Laguiole en Aubrac oestermes maak je oesters en andere schelpdieren veilig, gemakkelijk en stijlvol open. De handgreep is gemaakt van ebbenhout. Een donkere, harde houtsoort die niet alleen erg fraai is maar ook goed bestand is tegen vocht.

Laguiole en Aubrac gourmet messensets:

De gourmet messenset bestaat uit een magnetisch messenblok van eikenhout en 6 elegante, veelzijdige en handgemaakte keukenmessen. Wat opvalt is de grote ‘buik’ en de zeer spitse punt van de messen. Door deze vorm is het midden van het mes groot waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk een stuk vlees of groente in stukken snijdt. De smalle snede richting de punt is juist erg geschikt voor zeer precies snijwerk.

Geschiedenis van Laguiole en Aubrac

Laguiole en Aubrac heeft zich gespecialiseerd in het maken van kwalitatief hoogwaardige messen en bestek, met name de iconische Laguiole-zakmessen. De messen worden vervaardigd in de regio Aubrac in Zuid-Frankrijk. Laguiole en Aubrac is een modern bedrijf. Het merk heeft een uitgebreid assortiment met verschillende soorten messen, waaronder tafelbestek en keukenmessen, en de iconische Laguiole-zakmessen.

Pas op voor namaak

Pas op voor nep-Laguiolemessen. In landen als China en Pakistan worden messen gemaakt die doen denken aan de Franse Laguiole en zelfs zo gestempeld worden, maar dit niet zijn! Bij Knivesandtools vind je uitsluitend echte Laguiole-messen van de beste makers en merken.

Veelgestelde vragen over Laguiole en Aubrac