Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Robert Herder: maker van de bekende Molenmessen

Robert Herder is een messenfabrikant die meer dan een eeuw ervaring heeft met de productie van keukenmessen die bekend staan als 'Molenmessen'. Veel van deze keukenmessen hebben een lemmet van koolstofstaal. Deze staalsoort is weliswaar niet roestbestendig en vraagt een zorgvuldige behandeling, maar de snijeigenschappen zijn dusdanig goed dat Robert Herder toch kiest voor perfect snijden gecombineerd met enig onderhoud. Wanneer je goed zorgt voor je Molenmes ben je verzekerd van jarenlang snijplezier.

Lees meer
117 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Waarom kies je voor Robert Herder messen?

Je kiest voor Robert Herder wanneer je ouderwets Duits vakwerk waardeert. Ouderwets is in dezen geen marketingterm voor een traditioneel merk. We hebben de productie in de Robert Herder-fabriek, of beter gezegd: werkplaats, met eigen ogen gezien. Het is ongelofelijk hoeveel handwerk er komt kijken bij het maken van deze messen. Zelfs de klinknagels die de lemmeten in de houten grepen vastzetten worden er met een hamer ingetikt.

Natuurlijk zegt de manier van maken niet altijd iets over de kwaliteit van een product. Maar de messen van Robert Herder hebben zich al ruimschoots bewezen. De geroemde ‘Solinger Dünnschliff’ maakt dat de messen ontzettend dun uitgeslepen zijn. Hierdoor zoeven ze door groenten en vlees heen.

In de fabriek zagen we ook Molenmesjes die na 100 jaar gebruik ingestuurd zijn. Ja dat lees je goed: er zijn mensen, families, die al 100 jaar met hetzelfde Robert Herder mes snijden!

Robert Herder series

Robert Herder Molenmesjes

Het meest bekend zijn natuurlijk de Molenmesjes, die hun naam ontlenen aan het Robert Herder-logo met de windmolen. Over het algemeen verstaat men onder de term Molenmes de aardappelschilmessen die Robert Herder maakt.

Robert Herder Buckels

Ontbijtmessen naar klassiek Duits ontwerp. De Buckels-messen laten het snijden van brood, ook met harde korst, haast kinderspel lijken. Bovendien smeer je met de ronde punt gemakkelijk boter en andere smeerbare waren uit.

Robert Herder K-serie

De K-serie bevat keukenmessen van zeer hoge kwaliteit die op een bijzondere manier uitgeslepen zijn. Zo zijn deze messen op de rug iets dunner dan midden op het lemmet. Men noemt dit de ‘Kesselsche Walkschliff’.

Robert Herder Edwin Vinke serie

De Edwin Vinke-serie omvat vismessen die ontworpen zijn in samenwerking met de Nederlandse topchef Edwin Vinke van Restaurant de Kromme Watergang. In de basis zijn de messen gebaseerd op Japanse vismessen, maar dan een maatje kleiner.

Robert Herder 1922

De Robert Herder 1922-serie heeft haar oorsprong in een klassiek Duits keukenmesontwerp uit 1922. Het traditionele, Duitse 3-klinknagel-ontwerp, en dat in vlijmscherp koolstofstaal.

Robert Herder productsoorten

Vrijwel alle messen die je in een keuken nodig hebt, vind je bij Robert Herder. Koksmessen, broodmessen, fileermessen, vleesmessen, tourneermessen, schilmessen: noem het mes, en Robert Herder maakt het. Maar er zijn een paar soorten die eruit springen.

Robert Herder Grandmoulin broodmes

Eén van de meer iconische messen in het assortiment van Robert Herder is de Grandmoulin. Dit broodmes wordt in verschillende media geroemd om haar uitzonderlijke snijcapaciteiten. Harde, zelfgebakken zuurdesembroden? De Grandmoulin weet er wel raad mee!

Robert Herder Santoku

Bij dun uitgeslepen messen van koolstofstaal denk je snel aan Japanse keukenmessen. Misschien niet gek dus dat de Santoku’s van Robert Herder ook mateloos populair zijn. Met name de Robert Herder Lignum 3 Santoku.

Robert Herder accessoires

Naast fantastische keukenmessen bieden ze ook goede messenmagneten en andere accessoires aan. Bijvoorbeeld onderhoudsmiddelen die het beste uit je mes naar boven halen.

Historie van Robert Herder

Al in 1872 werd Robert Herder opgericht in de messenhoofdstad van Duitsland: Solingen. Door de eeuwen heen heeft Robert Herder een sterke reputatie opgebouwd met de ‘Solinger Dünnschliff’. Hiervoor gebruiken ze grote lederen wielen waarmee ze de messen polijsten. Echt ouderwets vakwerk, op machines en met materialen die vaak (veel) ouder zijn dan de mensen die ze bedienen. Kenmerkend aan Robert Herder is dat ze sommige messen al meer dan 100 jaar op dezelfde manier maken. Tegelijk hebben ze een aantal modellen en series van modern ontwerp, al wordt alles op dezelfde wijze gemaakt. Traditioneel handwerk in haar puurste vorm.

Veelgestelde vragen over Robert Herder