Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Claude Dozorme: Laguiole-messen en wijnaccessoires

Claude Dozorme maakt al sinds 1902 messen en wijnaccessoires in Thiers, het hart van de Franse messencultuur. Ambachtelijk handwerk wordt door de familie Dozorme gecombineerd met moderne productiemethoden. Laguiole-messen, steakmessen, kurkentrekkers en oestersets: Claude Dozorme maakt alles voor de echte Bourgondiër. Alles waar je blij van wordt.

Lees meer
19 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Redenen om te kiezen voor Claude Dozorme

Bij Claude Dozorme wordt een zeer groot deel van het productieproces met de hand gedaan. Dit zorgt ervoor dat je in ieder product de hand van de maker terugziet. Mensen zijn echter geen machines, dus ook de imperfecties van iedere maker zijn zichtbaar. Dat geeft deze messen hun authentieke Franse karakter. Claude Dozorme maakt prachtige producten, zoals premium steakmessensets van verschillende houtsoorten, chique oestermessen en de meest stijlvolle kelnersmessen. De kelnersmessen zijn net als de steakmessen van hoogwaardige materialen zoals ramshoorn, punthoorn of olijfhout.

Geschiedenis van Claude Dozorme

Het verhaal van Claude Dozorme begint in 1902. Blaise Dozorme is een handige metaalarbeider die de mogelijkheden voor een messenwerkplaats aan huis ziet. Zijn dominante persoonlijkheid levert hem de bijnaam ‘wolf’ op, vandaar het logo! Het bedrijf wordt overgenomen door Valentin Dozorme en daarna neemt Claude de leiding over. Hier krijgt het bedrijf zijn naam: Claude Dozorme. Hij ontwikkelt het bedrijf in rap tempo tot een groot en modernere messenmaker. Tegelijk worden de oude productiemethoden gekoesterd: vele stappen worden nog altijd hetzelfde gedaan als in het begin in het jaar 1902. Inmiddels is de nieuwste generatie Dozorme in het bedrijf gestapt: dochter Claudine Dozorme is de huidige sales- en marketingmanager. Zij heeft op eigen wijze het stokje van haar vader overgenomen. Vandaag de dag is Claude Dozorme een van de bekende merken in Thiers en ver daarbuiten. Nog altijd authentiek gemaakt in Frankrijk, net zoals de 115 jaar hiervoor.

Veelgestelde vragen over Claude Dozorme