Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shizu Hamono keukenmessen: Japans vakmanschap

De Japanse Shizu Hamono-keukenmessen zijn ontstaan uit passie, traditionele technieken en moderne normen. Bij Shizu Hamono focussen ze zich voornamelijk op keukenmessen en keukengerei. De keukenmessen zijn gesmeed in Seki, Japan en vervolgens handmatig afgewerkt en gecontroleerd door een klein groepje vakmensen. Hierdoor voldoen de Shizu Hamono-keukenmessen aan de allerhoogste eisen.

Lees meer
18 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Redenen om voor Shizu Hamono te kiezen

Heb jij een passie voor koken en wil jij graag jouw kunsten in het koken uitbreiden? Dan zijn Shizu Hamono-keukenmessen ideaal voor jou. Het is een investering, maar het is jouw passie zeker waard!

Japanse keukenmessen

Shizu Hamono-messen worden met de hand gemaakt door ware, Japanse ambachtslieden. Ze hebben jarenlange ervaring in het smeden van messen en gebruiken traditionele technieken die generaties lang zijn doorgegeven. De staalsoorten die Shizu Hamono gebruikt zijn allemaal hoogwaardig en kwalitatief zeer goed, zoals VG-10 en Aogami (Blue Paper Steel). Deze staalsoorten zijn erg scherp, duurzaam en roestbestendig. De messen zijn ongelofelijk scherp. De messen zijn zeer dun uitgeslepn en behouden hun scherpte lang, waardoor ze ideaal zijn voor precisiewerk in de keuken.

De keukenmessen van Shizu Hamono zijn zeer comfortabel om vast te houden en bieden een goede balans. Dit is belangrijk voor een goede snijervaring. Het merk heeft een breed assortiment aan messen voor verschillende toepassingen in de keuken, zoals koksmessen, santokumessen, nakiri-messen en meer. Dit stelt koks in staat om messen te kiezen die het beste passen bij hun kookstijl en behoeften. De keukenmessen hebben vaak een prachtig ontwerp met aandacht voor detail. Ze worden vaak gewaardeerd om hun esthetische waarde naast hun functionaliteit.

Teken van vakmanschap

Het bezitten van een Shizu Hamono-mes wordt vaak gezien als een teken van vakmanschap en toewijding aan de culinaire kunsten. Het merk heeft een sterke reputatie en wordt vaak geassocieerd met professionele koks en fijnproevers.

Geschiedenis van Shizu Hamono

Shizu Hamono Co. Ltd is opgericht in 1980. De geschiedenis van het merk gaat echter veel, veel verder terug. De naam van het bedrijf hint mooi terug naar de oorsprong van het bedrijf. ‘Shizu’ is namelijk een verwijzing naar Saburo Sizu. Een meestervakman en zwaardmaker uit de Edoperiode (1603-1868). ‘Hamono’ verwijst naar Japans snijgereedschap zoals beitels, schaven, messen en andere producten met een lemmet bestaande uit twee delen: een hard kernstaal samengesmeed in een laag zachter, roestvast staal. Iets wat je vandaag de dag nog steeds veel ziet bij Japanse keukenmessen. Waaronder de keukenmessen van Shizu Hamono!

Veel meer informatie is er niet te vinden over deze mysterieuze messenfabrikant. Maar zoals ze het zelf mooi zeggen: “Our dream become products from our enthusiasm and technology.”

Veelgestelde vragen over Shizu Hamono keukenmessen