Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Suncraft keukenmessen: stijlvolle Japanse keukenmessen

Het Japanse Suncraft weet wel hoe ze een stijlvol keukenmes moeten maken. Al sinds 1948 produceren ze traditionele, kwalitatieve en premium messen in Seki City, Japan. Het messenmekka van het land. Suncraft produceert diverse messenseries waardoor er voor iedereen een geschikt Suncraft-keukenmes is. Van klassieke Japanse keukenmessen met een WA-handgreep, tot messen in westerse stijl met de bekende drie-klinknagel-constructie. Wat ze allemaal gemeen hebben? Hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en hun indrukwekkende scherpte.

Lees meer
37 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Waarom je voor Suncraft messen kiest

Suncraft blijft qua designs in grote lijnen trouw aan de traditionele, Japanse keukenmessen van vroeger. Waar ze zich onderscheiden is de toepassing van kwalitatieve materialen als gestabiliseerd pakkahout, damaststaal met een kern van Japans VG10-staal en premium SG2-poederstaal. Een van de beste staalsoorten voor keukenmessen. Geprezen om zijn excellente roestbestendigheid en scherptebehoud. Ook speelt het merk met het concept van een Japans keukenmes. De Senzo Twisted Octagon-serie met spiraalvormige ‘Wa-stijl’ greep is hier een mooi voorbeeld van.

Suncraft: een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Zoek je één of meerdere keukenmessen, met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding? Dan zit je bij Suncraft goed! Ondanks de toepassing van premium materialen en strakke afwerkingen weten ze de prijzen laag te houden. De messen zijn degelijk en voelen zich thuis in iedere keuken!

Suncraft series

Suncraft Senzo Black

Wie niet bang is voor wat duisternis in de keuken kiest voor de Suncraft Senzo Black-serie. Een donkere handgreep gecombineerd met een donkere, contrastrijke etsing van het damascus lemmet.

Suncraft Senzo Classic

De Suncraft Senzo Classic-serie appelleert qua design aan de klassiek Japanse stijl messen. Echter zijn ze helemaal naar de 21e eeuw getild met een gesmede, stalen krop waardoor de messen net wat beter in balans zijn.

Suncraft Senzo Twisted Octagon

De Suncraft Senzo Twisted Octagon-serie is een hele bijzondere lijn messen met octogonale handgrepen die gedraaid zijn vormgegeven. Dat is wel heel uniek!

Suncraft Elegancia

De Suncraft Elegancia-serie is ook uniek in zijn soort. De lemmeten zijn relatief hoog en de handgreep is ook nog eens vrij hoog geplaatst ten opzichte van het lemmet. Hierdoor is er bijzonder veel ruimte tussen de greep en de plank waarop je snijdt.

Suncraft productsoorten

Suncraft santoku’s

De santoku’s van Suncraft zijn de meest populaire productsoort van dit merk. Het klassieke Japanse keukenmes, gemaakt door een kwalitatief Japans merk.

Suncraft koksmessen

Liefhebbers van meer westerse lemmetvormen komen bij Suncraft ook goed aan hun trekken. Suncraft maakt namelijk ook uitstekende koksmessen. Of op zijn Japans: gyutoh’s.

Geschiedenis van Suncraft

Suncraft is in 1948 opgericht in Seki City, Japan door Kohei Kawashima. De messenhoofdstad van Japan, waar al honderden jaren samuraizwaarden en andere snijwaren gemaakt worden. Een stad die bruist van de messencultuur en geschiedenis. Door de jaren heen is Suncraft blijven investeren in de nieuwste productiemethoden. Zonder de rijke tradities van het Japanse messenmaken uit het oog te verliezen. Nog steeds is het bedrijf in handen van de familie Kawashima. Bij Knivesandtools kun je sinds 2022 terecht voor Suncraft keukenmessen.

Veelgestelde vragen over Suncraft