Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Steakmessen: indrukwekkend, functioneel én stijlvol

Steakmessen zijn onmisbaar voor de echte vleesliefhebber. Deze messen, met een vaak gekarteld lemmet, zijn namelijk ontworpen om gemakkelijk door een steak, biefstuk of ander stuk vlees te snijden zonder het te scheuren. Daarnaast is een slank en sierlijk steakmes natuurlijk een are eyecatcher van de dinertafel en een uitstekende manier om indruk te maken op je gasten!

Lees meer

271 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kies het beste steakmes!

Een goed steakmes heeft een scherp lemmet dat moeiteloos door vlees snijdt zonder te scheuren of te trekken. Je kan hierbij kiezen uit een gekarteld of een glad (plain edge) lemmet. De kartels helpen bij het snijden van vlees doordat ze beter grip hebben en de druk gelijkmatig verdelen. Dit resulteert in nette en gelijkmatige sneden. Steakmessen met een gladde snede snijden beter door het vlees heen en trekken het niet uit elkaar.

Het gebruikte staalsoort van een steakmes is harder dan een normaal tafelmes, waardoor de messen dunner en daardoor scherper geslepen kunnen worden. Bovendien is een glad lemmet makkelijker te slijpen dan een gekarteld lemmet. Ga voor een steakmes met een zogeheten ‘full tang'. Dit betekent dat het lemmet helemaal doorloopt tot in de handgreep. Door een dergelijke constructie is het mes erg stabiel en daarom ook duurzaam.

Ronde of spitse punt

In ons assortiment vind je steakmessen met een spitse en met een ronde punt. De meeste steakmessen hebben een spitse punt. Dit is de lemmetvorm van een ‘echt’ steakmes. De bolling die door de spitse punt in het lemmet ontstaat, zorgt ervoor dat je makkelijk door het vlees snijdt. Ook kun je met de punt preciezer snijden en stukjes vlees opprikken.

Toch zijn er ook mensen die liever kiezen voor steakmessen met een ronde punt, ook wel een tomatenmes genoemd. Deze messen worden wat meer als gewoon tafelmes gebruikt. Je kunt er namelijk ook makkelijk mee smeren. Daarbij is de afgeronde punt iets minder gevaarlijk dan een spitse punt.

Handgreep

Een steakmes moet goed in hand liggen en comfortabel zijn. Dit zorgt voor een stevige grip tijdens het snijden. Houten, kunststof of met rubber beklede handgrepen zijn populair vanwege hun grip en comfort. Echter, je kan ook kiezen voor handgrepen gemaakt van duurzame materialen zoals hout, hoorn of rvs. Je hebt een ruime keuze uit verschillende stijlen. Er zijn altijd steakmessen die passen bij je servies of het interieur van je eetkamer.

Steakmes: onderhoud zorgt voor een lang leven

Je kan de prestaties en de duurzaamheid van jouw steakmessen scherp houden en verlengen door ze goed te onderhouden, en nee, dat hoeft echt niet moeilijk te zijn!

Vermijd tijdens het schoonmaken agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen. Dit kan krassen en andere beschadigingen veroorzaken. Simpel afspoelen en schoonmaken direct na gebruik verlengt de levensduur van jouw messen. Laat daarnaast de steakmessen niet langdurig op een vochtige plek liggen. Dit kan leiden tot roestvorming.

Voorkom beschadigingen

Bewaar de steakmessen op een veilige manier om beschadigingen te voorkomen. Gebruik een messenblok, een magnetische messenhouder of een mesbeschermer om het lemmet te beschermen tegen stoten en krassen.

Het slijpen van een steakmes

Over het algemeen hoe je steakmessen niet vaak te slijpen. Mocht je ze ooit toch willen slijpen gebruik dan een slijpstaaf of een messenslijper die geschikt is voor gekartelde messen.

Veelgestelde vragen over steakmessen