Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Helpen kuiltjes in een keukenmes tegen kleven bij het snijden?

Niet alleen de snede van een koksmes, maar ook de zijkant is verkrijgbaar in verschillende varianten. De meeste messen hebben een gladde zijkant, maar er zijn ook keukenmessen die met kuiltjes leverbaar zijn.

Wüsthof heeft zelfs een koksmes met gaten in het lemmet. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een functie. Lucht in de kuiltjes en gaten werken als antiaanplaklaag tussen mes en voedsel.

En werkt het in de praktijk ook echt?

Wij waren benieuwd of dit nu alleen een mooi verhaal is, of dat het ook echt werkt. Na de nodige snijtests kwamen we tot de conclusie dat dit zeker het geval is. Bij een glad lemmet kleeft het voedsel aanzienlijk meer aan het lemmet dan bij een mes met kuiltjes. Het effect is bij het mes met gaten nog groter.

Als je dikkere schijfjes snijdt is het effect van de kuiltjes en de gaten aanzienlijk groter. Bijvoorbeeld flinterdunne schijfjes aardappel kleven aan alle messen in dezelfde mate. Zodra de plakjes wat dikker worden profiteer je onmiddellijk van de antikleefwerking van de kuiltjes en de gaten.

Op de video is het verschil goed zichtbaar.