Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Keukenmessen & snijden

Damast keukenmes kopen? Wij hebben een uitgebreide collectie

Er zijn verschillende bekende keukenmesmerken die messen met damaststaal aanbieden. Neem bijvoorbeeld de messen van Kai Shun, Sakai Takayuki of Tojiro. Of de messsen uit de Eden Classic Damast-serie. Allemaal prachtig om te zien. De hoeveelheid lagen damast varieert, maar de overeenkomst is duidelijk: deze messen zijn doorgaans oogverblindend mooi. In ons assortiment bevinden zich bijna tweehonderd keukenmessen met een lemmet van damaststaal. Ontdek vooral zelf wat je voorkeur heeft.

Wat is damaststaal? 

Tegenwoordig zie je veel messen met een lemmet van damaststaal. Wat is nu precies damaststaal. Damaststaal is staal dat bestaat uit een groot aantal lagen staal die op elkaar gesmeed zijn. Damaststaal wordt ook wel damast, gedamasceerd staal, Damascusstaal of gevouwen staal genoemd. Het maken van damaststaal is een kunstvorm. Dat maakt dat geen enkel mes hetzelfde patroon heeft, elk damastmes is dus uniek! Wil je er alles over weten? Lees dan ons infotopic: Wat is damaststaal?

Waarom zijn messen met damaststaal zo prijzig?

Damast bestaat uit meerdere lagen staal. Al vanaf drie lagen staal mag het de naam 'damast' dragen. Hoe meer lagen staal er verkregen worden tijdens dit smeedproces, des te duurzamer het mes is. De kwaliteit van het mes hangt af van het aantal lagen staal en dit vindt je dus terug in het prijsverschil.