Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
NL
FR
Service
Cadeaubon
0

Eden Takara

Een Japanse schat voor je keuken

Eden Takara: een Japanse schat voor je keuken!

Eden Takara keukenmessen zijn een schat voor iedere keuken. Het volgens de Japanse Tsuchime-techniek gehamerde lemmet straalt één en al luxe en verfijning uit. Takara betekent “schat”. Precies wat een Takara-mes in jouw keuken zal zijn. Deze Japanse keukenmessen worden in Japan met de hand gemaakt. Niet in een industriële fabriek, maar in een kleinschalige werkplaats. Hierdoor is ieder mes een beetje uniek.

Meer informatie

Vlijmscherp op de snede

Het lemmet heeft een kern van Aogami Super Blue Paper-staal, gelamineerd tussen 13Cr-roestvast staal, voor flexibiliteit en duurzaamheid. Het gehamerde oppervlak van het lemmet is niet alleen beeldschoon om naar te kijken. Het gaat ook het plakken van etenswaren tegen. Het Aogami-staal is vlijmscherp geslepen, zoals je van een Japans keukenmes mag verwachten.

Fraaie houten handgreep

De handgreep van de Takara’s is naar traditioneel Japans ontwerp vormgegeven. De bolster is opgetrokken uit zwart pakkahout en de greep zelf is gemaakt van red sandalwood. Een erg lichtgewicht keuze waardoor het werken met deze messen vederlicht gaat. Omdat de handgreep reeds voorzien is van een lichte waxlaag kan de handgreep wel tegen een paar druppels water, maar het is beter hem zo droog mogelijk te houden.

Gebruikstips

Belangrijk bij dit Japanse keukenmes is het juiste gebruik en onderhoud. De snede is namelijk dun uitgeslepen en erg hard. Door onjuist gebruik kan schade ontstaan. Gebruik het mes alleen op een houten of zachte kunststoffen snijplank. Elke zijwaartse beweging met het mes dient vermeden te worden. Wrikken, wiegen en hakken zijn dus uit den boze! Ook botjes, graten en bevroren voedsel dienen mijlenver weg te blijven bij dit mes. Doordat de kern van het lemmet niet roestvast is, moet deze onmiddellijk na gebruik af worden gewassen en gedroogd. Wacht hiermee niet tot na de maaltijd, maar doe dit meteen na het snijden. Afwassen moet met de hand gebeuren. Vaatwassers doen deze messen onherstelbare schade aan. Meer weten over het gebruik van Japanse keukenmessen?

Minder informatie
 Eden Takara Petty 12 cm, Aogami steel

Lemmetlengte: 12,2 cm Totale lengte: 25,0 cm Gewicht: 67 gram

 Eden Takara Santoku 16,5 cm, Aogami steel

Lemmetlengte: 17,0 cm Totale lengte: 30,7 cm Gewicht: 123 gram

 Eden Takara Nakiri 16,5 cm, Aogami steel

Lemmetlengte: 16,0 cm Totale lengte: 30,7 cm Gewicht: 155 gram

 Eden Takara Gyuto 21 cm, Aogami steel

Lemmetlengte: 21,5 cm Totale lengte: 35,9 cm Gewicht: 158 gram

 Eden Takara Gyuto 24 cm, Aogami steel

Lemmetlengte: 24,2 cm Totale lengte: 39,5 cm Gewicht: 184 gram

 Eden Takara Sujihiki 27 cm, Aogami steel

Lemmetlengte: 26,8 cm Totale lengte: 42,8 cm Gewicht: 165 gram

Show more
1