Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Kanso Aogami linkshandige keukenmessen: een ongekende snijervaring

De keukenmessen uit de Eden Kanso Aogami-serie worden met de hand gesmeed in Japan. Kanso betekent eenvoud in het Japans. Dit verwijst naar het doel dat gesteld was bij de ontwikkeling van deze messen: jou de meest ultieme snijervaring geven voor een zo laag mogelijke prijs, zonder compromissen. Deze veelzijdige keukenmessen zijn verkrijgbaar in een linkshandige en een rechtshandige variant.

Lees meer
7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Eden Kanso Aogami

Eden Kanso Aogami staalsoort

Deze keukenmessen zijn gemaakt van Blue Paper Steel: een staalsoort met een hardheid van 62-63 HRC. De Kanso Aogami messen zijn extreem dun geslepen . Het unieke Blue Paper Steel van de Kanso Aogami heeft geweldige eigenschappen om fantastisch te snijden . Deze staalsoort is bijzonder sterk en kan vlijmscherp geslepen worden. Blue Paper Steel bevat iets meer chroom en wolfraam dan vergelijkbare staaltypes. Hierdoor is deze staalsoort meer roestvast en beter bestand tegen chipping. Het staal moet wel met zorg en liefde onderhouden worden. Dit staal is enigszins gevoelig voor roest. Dit is absoluut te voorkomen als je de messen na gebruik direct droog maakt. Na verloop van tijd ontstaat een natuurlijk oxidatielaagje, een zogenaamd patina, dat bescherming biedt tegen roest.

Eden Kanso Aogami handgreep voor linkshandigen

De klassieke Japanse greep van ‘red sandalwood’ is asymmetrisch en ligt daardoor geweldig in je hand. De keukenmessen uit de Eden Kanso Aogami-serie zijn verkrijgbaar in een linkshandige en een rechtshandige variant.

Het slijpen van Eden Kanso Aogami keukenmessen

Het is goed om te weten dat je deze messen beter niet kan slijpen met een doortrekslijper. Omdat het staal zo hard is, en er zijwaartse bewegingen voor kunnen komen in een doortrekslijper, is de kans aanwezig dat er stukjes van de snede afbreken. Daarom adviseren wij om deze messen met de hand te slijpen. Met een slijpsteen, slijpstaaf of een slijpsysteem.

25 jaar garantie

Op de messen van Kanso Aogami heb je 25 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten. Let erop dat roestplekjes op deze messen geen materiaalfout zijn en dat ze niet in de vaatwasser kunnen.