Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
NL
FR
Service
Cadeaubon
0

Eden Kanso Aogami voordelen

Eden Kanso Aogami, ultiem snijgenot in de keuken


De messen van de Eden Kanso Aogami serie zijn gemaakt van het fameuze Japanse Aogami-staal (Blue Paper Steel).
Het zijn messen die gemaakt zijn met maar één doel: het bieden van ultieme snijeigenschappen!


Dun en zeer scherp en slijtvast!

Wij hebben voor deze messen gekozen voor zeer hard staal (HRC 62 tot 63) met een zeer fijne structuur. De lemmets zijn heel dun geslepen.
De Eden Kanso Aogami messen zijn daardoor zeer scherp, zeer slijtvast en heel goed zelf te slijpen, tot een extreme scherpte.

Let op: 'Blue Paper Steel' is niet roestvast!

Eden Kanso Agogami messen

Belangrijke aanwijzingen voor het gebruik:

Als je deze aanwijzingen opvolgt zul je jarenlang plezier van de Eden Kanso Aogami messen hebben.

  • Gebruik de messen om te snijden en om te wiegen maar beslist niet om te hakken of te wrikken.
  • Gebruik de messen niet om bevroren voedsel te snijden. Dit vergt krachten waar tegen het dun geslepen lemmet niet bestand is.
  • Gebruik een houten of kunststof ondergrond maar geen harde materialen als glas, keramiek of natuursteen. Deze materialen zijn harder dan het hardste staal en maken ieder mes snel bot.
  • Doe de messen nooit in de vaatwasser. Ze zijn niet roestvast en hebben bovendien een houten handvat.
  • Maak de messen na gebruik met water en een beetje afwasmiddel schoon en maak ze droog. Olie het lemmet eventueel licht in met een plantaardige olie.
  • Bescherm de messen als je ze niet gebruikt door ze zorgvuldig op te bergen.
  • De Eden Kanso Aogami messen zijn niet roestvast, wat betekent dat ze oppervlakkig gaan verkleuren. Dat is volkomen normaal bij messen van koolstofstaal.
  • Het is een goed Japans gebruik je messen scherp te houden! Wij raden hiervoor het gebruik van een set goede slijpstenen aan. Begin met een relatief grove (bijvoorbeeld #220) slijpsteen om de vorm goed te krijgen / te behouden en werk het mes af met een #1000 steen of fijner voor een nog scherper resultaat.

Garantie:

Wij garanderen dat de Eden Kanso Aogami messen vrij zijn van materiaal- en fabricagefouten, gedurende een periode van 25 jaar vanaf het moment van aankoop.

De messen zijn niet roestvast en zullen dus oppervlakkig gaan verkleuren.

De messen mogen beslist niet in de vaatwasser en het houten handvat moet droog gehouden worden. Maak ook het lemmet na gebruik direct schoon en droog.

Wat klanten over de Aogami-serie zeggen

Ze was een aftikkertje omdat ze een beetje roestig was. Ik heb haar gekocht omdat ik dacht dat ik het niet waard was een goed nieuw mes te kopen en te slijpen. Ze is thuisbezorgd. Vlak voor zes uur 's avonds gebeld en besteld, de volgende dag al in huis! En ze is een persoonlijkheid. OK, ze was wat roestig maar met een beetje schuurmiddel was het ergste al weg. Toen heb ik haar een massage gegeven op de Japanse stenen, eindigend met een steen van 10.000 korrels. En ze doet het geweldig! Ze ligt goed in de hand, is dank zij de massage scheermes scherp en doet het zo goed! Een heel fijn mes. En als je uien of iets zuurs snijdt, krijgt ze een mooie kleur. Ik was haar meteen na gebruik af, ze krijgt een bodylotion in de vorm van slaolie. Ze is een werkpaard en in haar eenvoud een schoonheid. Ze is geen blinkend Duits mes maar een Japanse met karakter. Ik ben blij dat ze in mijn keuken is. O ja, als ik de sterren mocht geven had ze overal het maximaal aantal sterren voor gekregen. En KATO ook, voor de vakkunde service!

- Inez, Zaandam

1x1vulling

Bekijk de Eden Kanso Aogami serie