Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Worstmessen: of je worst lust?

De term worstmes zegt het al: een mes die speciaal in het leven geroepen is omdat overheerlijke worstje in nette plakjes te snijden. Hoe vaak is het jou al niet overkomen? Na een lange werkdag zit je met een wijntje (of een biertje) op de bank uit te puffen en moet je nog een gevecht aangaan met dat worstje voor je met dat schilmesje… Dat werkt toch voor geen meter!

Lees meer

10 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kies het beste worstmes!

Het worstmes heeft een lemmet met een gekartelde rand zodat je makkelijk door die harde buitenkant kunt snijden, zodat de worst te pletten. Ze hebben een lemmetlengte van 13 – 14 cm en dankzij de robuuste handgreep hou jij het mes makkelijk in bedwang tijdens het snijden. Zo hoef jij na een lange werkdag niet meer te worstelen met de worst en blijft de goede vorm en heerlijke textuur van de worst behouden tijdens het snijden.

Wanneer je een worstmes gaat kopen dan zijn er een paar eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Ga voor een mes met een lemmetlengte ergens tussen de 13 tot 14 centimeter. Met een lemmet van 14 centimeter kan je het mes gebruiken voor een breed scala aan snijtaken. Daarnaast moet je letten op de flexibiliteit van het lemmet. Een flexibel lemmet maakt het gemakkelijker om de worst makkelijker en beter te snijden.

Laat de worst de worst zijn met het worstmes!

Heb jij wel eens sip gekeken naar het hoopje prut op de snijplank wat ooit een worst was? Dat overkomt jou niet meer met het gebruik van een waar worstmes! De kartels van het lemmet bijten zich vast in de buitenschil van de worst en daardoor loop jij minder kans het stukje vlees te pletten door te veel kracht uit te oefenen tijdens het snijden. Daarom is het lemmet van dit type mes vaak langer dan een gewoon een schilmes. Het wordt makkelijk om in 1 beweging door de worst heen te snijden.

Onderhoud worstmes

Om je mes goed te onderhouden is het van belang dat je het na elk gebruik goed afspoelt en met de hand schoonmaakt door gebruik van een milde zeep. Naast schoonmaken moet je het mes ook regelmatig slijpen. Hoe vaak je het moet slijpen ligt aan de mate van gebruik.  

De kartels van een worstmes

De kartels van het mes behouden lang hun scherpte. Maar mocht het nodig zijn om een worstmes te slijpen dan kan dat niet op een Japanse watersteen. Een systeem met dunne slijpstaafjes is wel enigszins geschikt. Het slijpen van een gekarteld lemmet benodigd wat extra uitleg. Zie daarom onze pagina met uitleg over het slijpen van een broodmes. Ja, een worstmes is geen broodmes, maar je slijpt ze allebei op dezelfde manier omdat ze een gekarteld lemmet hebben!

Veelgestelde vragen over worstmessen