Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Huishoud- en keukenscharen: de meest gebruikte schaar in huis en keuken

Huishoudscharen en keukenscharen zijn de meest gebruikte scharen in menig huishouden. Ontworpen voor gebruik in en rondom het huis. Ze worden gebruikt voor verschillende taken, zoals het openen van plastic of papieren voedselverpakkingen. Maar ook voor het fijnknippen van kruiden of het in stukken knippen van groenten, vlees en vis. Een ​​must-have in elk huishouden! We hebben scharen van Eden, Victorinox, Zwilling, Fiskars en nog veel meer!

Lees meer

41 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Kenmerken van een huishoud- en keukenschaar

Er zijn verschillende variaties van huishoudelijke en keukenscharen, waaronder verschillende bladvormen en -maten om aan verschillende knipbehoeften te voldoen. Sommige scharen hebben bijvoorbeeld gekartelde bladen voor een betere grip op gladde voorwerpen, terwijl andere scharen rechte bladen hebben voor het maken rechte sneden. Bovendien hebben sommige scharen ingebouwde functies zoals flessenopeners of notenkrakers voor extra gemak.

De beste huishoud- en keukenschaar kiezen

Bij het selecteren van huishoud- en keukenscharen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

Het verschil tussen een huishoud en keukenschaar

Het verschil tussen een huishoudschaar en een keukenschaar is erg subtiel. Er zit veel overlap tussen deze scharen. Over het algemeen is een keukenschaar steviger en meer ontworpen voor voedsel gerelateerde taken. Zoals het openknippen van verpakkingen of het knippen van een takje rozemarijn. Huishoudscharen zijn veelzijdiger voor, zoals de naam al aangeeft, huishoudelijk gebruik en meer gericht op kleine snijtaken zoals het knippen van papier of tape.

Materialen huishoud- en keukenscharen

Bij het kiezen van de juiste schaar speelt materiaal ook een rol. De meeste scharen zijn gemaakt van roestvaststaal. Dit is het gemakkelijkste in het onderhoud en zorgt ervoor dat de schaar niet snel roest. Qua handgreep heb je de keus uit kunststof of een schaar die helemaal uit roestvaststaal bestaat. Naast het feit dat het er anders uit ziet kan een kunststof handgreep comfortabeler zijn. Ook zijn deze scharen vaak iets lichter van gewicht waardoor je langer knipt zonder vermoeide handen te krijgen. Een schaar met een handgreep van staal voelt vaak wat zwaarder en steviger aan. Handig voor een stevige grip bij taken die meer kracht vereisen. Roestvaststalen handgrepen zijn over het algemeen duurzamer en gaan langer mee dan kunststof handgrepen. Deze kunnen na verloop van tijd slijten, vooral bij veelvuldig gebruik en slecht onderhoud.

Gebruik en onderhoud huishoud- en keukenscharen

Volg de richtlijnen van de fabrikant voor het juiste gebruik en onderhoud om de levensduur van je schaar te waarborgen. Gebruik ze niet op materialen waarvoor ze niet bedoeld zijn. Lees hier meer over het slijpen van scharen.

Veelgestelde vragen over huishoud- en keukenscharen