Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Wild- en gevogeltescharen: tem elke culinaire uitdaging

Gevogeltescharen, ook wel wildscharen genoemd, zijn scharen die sterker zijn dan de gewone huishoudschaar. Ze zijn, zoals de naam al aangeeft, specifiek bedoeld om gevogelte en wild in stukken te knippen zonder dat er botsplinters in het eten terecht komen. Over het algemeen worden wild- en gevogeltescharen gewaardeerd om hun scherpe bladen en stevige constructie, waardoor ze het snijden van gevogelte en wild efficiënter en gemakkelijker maken.

Lees meer
6 Producten

Eigenschappen van wild- en gevogeltescharen

De veer die in deze scharen zit, zorgt ervoor dat je niet zomaar uitschiet. Wel zo veilig, aangezien je bij het knippen van wild soms de nodige kracht moet te zetten. Verder zijn wildscharen vrijwel altijd gemaakt van roestvast staal. Na gebruik kun je ze dus vaak gewoon in de vaatwasmachine stoppen.

Hoe kies je een goede wild- en gevogelteschaar?

Wij bieden alleen topkwaliteit wild- en gevogeltescharen aan, omdat we niet willen dat je kostbaar vlees beschadigd raakt door een slechte schaar. Daarom raden we aan te investeren in een hoogwaardige wild- en gevogelteschaar, in plaats van een goedkope variant die na enkele keren knippen al onbruikbaar wordt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een wild- en gevogelteschaar specifiek bedoeld is voor vlees en niet voor andere doeleinden. Bewaar deze schaar niet in de keukenlade, om te voorkomen dat deze per ongeluk wordt gebruikt voor papier of voedselverpakkingen, wat de schaar onnodig bot kan maken.

Professionele wild- en gevogeltescharen worden vaak vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals roestvaststaal of koolstofstaal. Deze materialen behouden hun scherpte en duurzaamheid, zelfs bij intensief gebruik.

Veelgestelde vragen over wild- en gevogeltescharen