Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Gasbranders: handig, snel, altijd voor de hand!

Gasbranders associeer je al snel met de mooie, bruine laag van gekarameliseerde suiker op de crème brûlée of het flamberen van een gerecht, maar je kan de brander voor zoveel meer inzetten. Paprika’s roosteren, het smelten van kaas of het afbranden van meringue. Gasbranders zijn veelzijdig en geven je de absolute controle over de vlamintensiteit.

Lees meer
2 Producten

Eigenschappen van een gasbrander

  • Brandstof: een keukenbrander werkt vaak op butaangas. Je kan het gaspatroon navullen wanneer deze leeg raakt.

  • Controle: je kan de grootte en de intensiteit van de vlam naar gelieve aanpassen.

  • Ontsteking: je hebt geen lucifers of aanstekers nodig om de brander aan te steken dankzij de zogeheten Piëzo-elektrische aansteking.

  • Handig voor buiten: sommige branders hebben een windbestendige vlam.

  • Veiligheid: de veiligheid van het apparaatje wordt gegarandeerd door het veiligheidsslot en de hittebestendige materialen van de brander.

  • Een stevig handvat: dit zorgt ervoor dat de brander goed en comfortabel in de hand ligt tijdens het gebruik.

Niet alleen voor desserts

Nee, je hoeft geen oneindig veel crème brulée te maken om jouw investering terug te verdienen. Met een gasbrander kan je veel meer dan alleen een suikerlaagje karamelliseren. De brander die wij graag inzetten voor desserts kent een andere toepassing in de Aziatische keuken. Daar wordt het apparaatje vooral gebruikt bij de bereiding (flamberen) van vis- en vleesgerechten. Of wat dacht je van kaasgerechten? Een knapperig laagje is voor veel ingrediënten een ware must!

Compact design en draagbaar

Gasbranders zijn meestal compact en gemakkelijk te hanteren. Ze hebben vaak een ergonomisch ontwerp dat comfortabel in de hand ligt, waardoor je de vlam precies kan richten op het oppervlak dat je wilt bereiken. Daarnaast zijn veel gasbranders draagbaar door het handige ontwerp en voormaat en is deze gemakkelijk na te vullen met het huis-tuin-en-keuken-aanstekergas (butaangas). Te verkrijgen bij elke supermarkt. Hierdoor zijn ze slim in te zetten voor gebruik op verschillende locaties, zoals bij cateringevenementen, buitenshuis of tijdens kamperen.

Hoe kies je de beste...?

Het is belangrijk om te investeren in een keukenbrander. Vooral als je het apparaat vaker gaat gebruiken dan die eenmalige keer voor je crème brulée. De brander moet fijn in je hand liggen en je moet er makkelijk en veilig mee kunnen werken. Daarnaast is het slim om er eentje op de kop te tikken die snel navulbaar is met gas dat makkelijk te krijgen is. Zo voorkom je dat het ding stof staat te vergaren in afwachting van nieuw brandstof.

Hou de controle

Een gasbrander levert directe en geconcentreerde hitte, waardoor je snel en efficiënt een gerecht karamelliseert, afbrandt, roostert of flambeert. Daarnaast is een gasbrander op mooie dagen een echt must have om snel je barbecue aan te steken.

Let echter altijd op

Zorg er altijd voor dat je de veiligheidsinstructies volgt bij het hanteren van een gasbrander, en houd rekening met de brandveiligheid en de omgeving waarin je werkt.

Veelgestelde vragen over keukenbranders