Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Sakai Takayuki Blue Super keukenmessen: uitzonderlijke hardheid

Messen uit de Sakai Takayuki Blue Super-serie hebben een heel bijzonder lemmet, gemaakt van Aogami Super Blue-staal. De staalsoort op zich is niet zo bijzonder, dat hebben meer messen. Maar een hardheid van wel 65HRC is uitzonderlijk. Hierdoor kan Sakai Takayuki deze messen nog dunner uitslijpen en behouden de messen nog langer hun scherpte.

Lees meer
4 Producten

Eigenschappen van de Sakai Takayuki Blue Paper Super serie

Het lemmet van Blue Paper Super-staal is echt een uitzonderlijk kenmerk. We zien veel Japanse fabrikanten die dit staal tot ongeveer 63HRC harden. Maar de 65HRC waar Sakai Takayuki voor kiest is bijzonder. Het betekent ook dat je als gebruiker moet oppassen wat je doet. Heel hard betekent ook iets brozer en dus kwetsbaarder. Vermijd diepvriesproducten, botten, harde pitten en vooral wrikkende snijbewegingen.

Tsuchime

De bovenzijde van het lemmet is gehamerd. Dat noemt men in Japan ‘tsuchime’. Dit zorgt ervoor dat er minder snel etenswaren aan het lemmet blijven plakken. De gave, zwarte look geeft de messen een unieke uitstraling en is bovendien erg praktisch. Let wel op met Blue Paper-staal: het is niet roestvast en zal dus na gebruik altijd verkleuren. Houd het mes goed schoon en droog, anders zal deze zonder twijfel roesten.

Klassiek Japanse handgreep

Het oosterse karakter van de messen wordt benadrukt door de keuze voor een achthoekige handgreep van Japans zelkovahout. De krop is gemaakt van mahoniehout. Een houtsoort met een warme uitstraling en een dieprode kleur.