Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Sakai Takayuki Gin San Damascus keukenmessen

De Sakai Takayuki Gin San Damascus-serie is binnen het assortiment van Sakai Takayuki heel bijzonder. Deze messen worden gemaakt door 2 vakmensen die met naam genoemd worden: Mr. Yamatsuka Shogo en Mr. Yamatsuka Mitsuo. De taakverdeling is helder: Mr. Yamatsuka Shogo smeedt de lemmeten en Mr. Yamatsuka Mitsuo verzorgt het vlijmscherpe slijpwerk. Beiden zijn meesters in hun vak. Het resultaat is een serie keukenmessen die nog op artisanale, Japanse wijze gemaakt wordt. Messen van de allerhoogste kwaliteit, toekomstige erfstukken.

Lees meer
4 Producten

Eigenschappen van de Sakai Takayuki Gin San Damascus serie

Qua staalsoort is gekozen voor een kern van zogenoemd ‘Silver Steel’. Vernoemd naar het zilverkleurige papier waarin staalfabrikant Hitachi dit staal levert aan de smid. Het is een bijzondere staalsoort die in veel opzichten dezelfde eigenschappen bezit als de koolstofstaalsoorten die we kennen uit het blauwe en witte papier. Echter is het Silver Steel roestvast! Dit maakt het onderhoud en dagelijks gebruik net wat eenvoudiger.

Rond de kern van Silver Steel zijn 33 lagen damascus gevouwen. Erg stijlvol is de subtiele wijze waarop men het staal geëtst heeft. Geen overdreven druk of contrastrijk patroon.

Het oosterse karakter deze messen wordt verder benadrukt door de keuze voor een achthoekige handgreep van magnoliahout. Een zogenoemde WA-greep. De krop is gemaakt van buffelhoorn. Een enigszins eenvoudig ogende greep die qua uitstraling goed past bij het smaakvol uitgevoerde lemmet.