Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,4
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
NIEUW

ZWILLING DIPLÔME

In samenwerking met Le Cordon Bleu

Keukenmessen & Snijden

Zwilling Diplôme: ontworpen voor en door veeleisende koks

De keukenmessen van Zwilling Diplôme zijn ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde kookschool Le Cordon Bleu. Dit resulteert in eersteklas keukenmessen, gemaakt in de Miyabi-fabriek in Seki Japan. Duitse degelijkheid, Franse finesse en Japans vakmanschap: het komt allemaal samen in de Diplôme-serie.

Lemmet van hard en roestvaststaal

Wat direct opvalt, is de manier waarop de contouren van de snede behandeld zijn. Deze rand geeft ieder mes een bijzondere en sierlijke uitstraling. Het lijkt alsof hier twee staalsoorten samenkomen, terwijl het lemmet toch echt gemaakt is van één soort staal: FC61. Een roestvaste en vooral harde staalsoort, mede dankzij een FRIODURx2-ijshardingsproces. Door het weglaten van een krop kan het gehele snijvlak benut worden. Zowel bij het snijden als bij het slijpen. De messen hebben een zeer scherpe snede met een geringe slijphoek, als gevolg van de traditioneel Japanse Honbazuke-slijpwijze. Hierbij wordt ieder mes in drie fasen vakkundig geslepen en gestropt. Het lemmet is hierdoor scherp van de punt tot en met de hiel.

Handgreep van onderhoudsvriendelijk kunststof

De ergonomisch gevormde handgreep sluit naadloos aan bij het lemmet. De greep is zo gevormd dat hij comfortabel in de hand ligt, waardoor je onvermoeibaar blijft snijden. De geheel doorlopende tang en de drie klinknagels geven de handgreep een tijdloze look. Als finishing touch zijn er aan weerszijden van de tang subtiele blauwe lijnen aangebracht. Een fraai detail dat refereert aan Le Cordon Bleu.

Over Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu is een van oorsprong Frans opleidingsinstituut voor topchefs, opgericht in 1895. De school is uitgegroeid tot een wereldberoemd gastronomisch instituut waar elk jaar 20.000 studenten vanuit meer dan 100 verschillende landen geschoold worden. Naast Parijs is Le Cordon Bleu ook gesitueerd in onder meer London, Adelaide, Tokio en Ottawa.