Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Miyabi 6000MCT keukenmessen: handgehamerd en blinkend gepolijst

De Miyabi 6000MCT-serie is een perfecte symbiose van ultieme functionaliteit en unieke esthetiek. Het lemmet is opgetrokken uit ijsgehard Microcarbide Cryodur-staal, gevouwen tussen twee lagen ander staal. Dit staal is met de hand gehamerd, ook wel Tsuchime genoemd, waardoor het lemmet een traditionele uitstraling heeft. Dit reliëf zorgt er bovendien voor dat groenten en andere ingrediënten minder aan het lemmet plakken.

Lees meer
8 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van Miyabi 6000MCT keukenmessen

Met een hardheid van 63HRC is dit lemmet zeer hard. Het is Honbazuke-geslepen wat samen met de hoge hardheid voor een uitzonderlijk scherpe snede zorgt. De MC in MCT staat voor het Microcarbide-staal, de T voor Tsuchime; het met de hand hameren van het lemmet. Door het hameren is ieder mes in deze serie uniek.

Handgrepen

De handgrepen van de 6000MCT-serie zijn gemaakt van gestabiliseerd cocobolo-hout. Talloze laagjes cocobolo-hout zijn zo met elkaar verlijmd als pakkahout. Er is echt nagedacht over de ergonomie en de balans waardoor dit mes ook bij langdurig gebruik zeer comfortabel blijft tijdens het snijden. Het donkere cocobolo-hout zorgt voor een klassieke en stijlvolle uitstraling. De gekleurde details bij de krop en de pommel maken samen met de mozaïek-pin het plaatje compleet. Van alle Miyabi-series heeft de 6000MCT-serie handgrepen die net een tikje dikker zijn dan de rest. Hierdoor is deze serie ook voor mensen met (zeer) grote handen geschikt.