Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending vanaf €50 Extra lange bedenktermijn t/m 31 januari 2019!
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Keukenmessen & Snijden

Miyabi 4000FC keukenmessen

De Miyabi 4000FC keukenmessen stelen de show in iedere keuken. Deze Japanse keukenmessen zijn zeer elegant en stijlvol vormgegeven.

Geen sierlijk damastpatroon zoals bij veel andere Miyabi-series, maar een relatief sober en strak lemmet dat er absoluut mag wezen. De serie bestaat uit acht verschillende lemmetvormen, zodat je voor elke snijklus het juiste mes hebt.

Miyabi 4000FC: het lemmet

Het bijzondere lemmet van de messen springt direct in het oog. De wijze waarop de contouren rond de snede behandeld zijn, geeft ieder mes uit de serie een opvallende uitstraling. Het heeft er alle schijn van dat hier twee staalsoorten samenkomen. Dit terwijl het lemmet toch echt gemaakt is van één soort staal, namelijk FC61. Een FRIODURx2-ijsgehard, roestvaste staalsoort met een hardheid van 61 HRC. Een sterk staaltje dat zich bovendien uiterst scherp laat slijpen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de snede van ieder mes vlijmscherp is. Van de punt tot en met de hiel. Met dank aan de traditioneel Japanse Honbazuke-slijpwijze, waarbij elk mes met de hand in drie fasen vakkundig geslepen en gestropt wordt.

Miyabi 4000FC: de handgreep

Het lemmet van de Miyabi 4000FC-messen gaat via een halfkrop naadloos over in de achthoekige handgreep. Gemaakt van donker Pakkahout, met de inmiddels kenmerkende mozaïekpin in het midden. Stijlvol zonder al te veel poespas. Doordat de krop niet helemaal doorloopt tot en met de hiel van het lemmet, kun je het gehele snijvlak benutten. Handig bij het snijden én bij het slijpen.

Over Miyabi by Zwilling

De Miyabi-messen worden gemaakt door Zwilling Japan, in de fabriek in Seki. Deze messen vormen de ultieme combinatie van Duitse degelijkheid en traditioneel Japans vakmanschap.