Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Global GF keukenmessen: ontworpen voor Europese chefs

Keukenmessen uit de Global GF-serie zijn ontworpen naar wens van Europese chefs. In Europa is men namelijk wat zwaardere keukenmessen gewend, met een wat grotere handgreep. Hier heeft Global naar geluisterd en het resultaat is een serie die qua ontwerp erg lijkt op de G-serie, maar dan wat groter en zwaarder.

Lees meer
8 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Global GF serie

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken zijn Global-messen niet geheel uit 1 stuk staal gesmeed. Het lemmet is gelast aan de handgreep. Hiervoor zijn meerdere redenen, maar een van de meer belangrijke redenen is dat de handgreep hierdoor hol kan zijn. Deze wordt dan weer gevuld met een precies afgemeten hoeveelheid zand. Hierdoor zijn deze messen uitstekend in balans.

Juist bij deze serie is dit belangrijk omdat deze gemaakt is om aan de wensen van Europese chefs te voldoen. Dan kun je niet zomaar het lemmet of de handgreep een beetje dikker maken en verzwaren. Als je deze dingen verandert, dan verander je de balans van het mes.

Mix & match

Doordat de messen qua uiterlijk nog steeds onmiskenbaar Global zijn kun je ze in je collectie prima mixen. Kies een wat gewichtiger koksmes uit de GF-serie en gebruik deze naast een licht groentemes uit de G-serie bijvoorbeeld. Net wat jouw voorkeur heeft.