Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending vanaf €50 Extra lange bedenktermijn t/m 31 januari 2020
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Get smarter Informatie Global series: wat zijn de verschillen?

Informatie

Global series: wat zijn de verschillen?

De messen van Global zijn qua kwaliteit en ontwerp absolute koplopers. Het vooruitstrevende ontwerp stamt al uit de jaren 80 maar is nog altijd actueel. Door dit karakteristieke ontwerp is het voor veel mensen lastig om te zien wat nu de verschillen tussen de G-, GS-, GF-, GSF- en SAI-series zijn. Daarom hebben wij de verschillen even op een rijtje gezet.

Global G-serie

Global G-serie

De G-serie is eigenlijk de klassieke serie van Global waarmee het 30 jaar geleden is begonnen. Deze serie is het meest uitgebreid van alle Global-series en biedt een grote verscheidenheid aan messen en keukengereedschappen voor tal van bereidingen. De messen zijn licht van gewicht, zoals men in Japan gewend is.

Global GS-serie

Global GS-serie

De GS-serie biedt grotendeels dezelfde messen als de G-serie. Het grote verschil is dat de hangrepen van messen uit de GS-serie een andere vorm hebben. De messen zijn voorzien van een karakteristieke driehoekige handgreep die de hand van de gebruiker ver van de ondergrond af houdt.

Global GF-serie

Global GF-serie

De Global GF-serie biedt een aantal keukenmessen dat qua ontwerp lijken op de G-serie. Deze serie is ontworpen op verzoek van veel Europese chefs. Zij werken namelijk liever met wat zwaardere messen, met een iets groter heft.

Global GSF-serie

Global GSF-serie

De GSF-serie biedt verschillende aanvullende kleine messen voor de G- en GF-series. Denk hierbij aan verschillende schilmessen, tourneermessen, officemessen, een kaasmes en zelfs een krab/kreeftmes.

 

Global SAI

Global SAI-serie

De SAI-serie is de eerste nieuwe serie in vele jaren. De nieuwe ergonomische handgreep is ontworpen om zoveel mogelijk comfort en veiligheid aan de gebruiker te bieden. Het lemmet is opgebouwd uit drie lagen. In combinatie met het handgehamerde oppervlak zorgt dit voor een beeldschoon ontwerp.