Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Keukenmessen & snijden

Chinees koksmes: een karakteristiek stuk gereedschap

Het Chinese koksmes is herkenbaar aan het rechthoekige lemmet. Het lemmet is ongeveer 18 tot 20 centimeter lang en 10 centimeter hoog. Maar vergis je niet, dit zijn geen hakmessen! Waar het lemmet van een hakmes robuust is, is het lemmet van een Chinese koksmes flinterdun en vlijmscherp. En dus niet geschikt om mee te hakken.

In de Chinese keuken wordt dit koksmes veel gebruikt omdat je door de hoogte van het lemmet heel makkelijk je vingers kan gebruiken als geleiding bij het hakken. Dit werkt veilig, snel en handig. Je gebruikt een Chinees koksmes voor het fijnsnijden van kruiden en groenten, maar een Chinees koksmes kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld knoflook plat te slaan. En met het hoge lemmet schep je de gesneden groenten of kruiden zo in de pan.

Snijtechniek
Met een Chinees koksmes wordt een snijtechniek gehanteerd die afwijkt van een Europees koksmes. Het Chinese koksmes schommelt niet op het snijoppervlak maar het mes beweegt diagonaal van achter-boven naar voor-beneden. Het mes blijft tijdens het snijden constant in een horizontale positie.