Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Champagnesabels: sabreer in stijl

Met een champagnesabel kan je een fles champagne sabreren. Sabreren is afgeleid van het Franse woord 'sabre' en betekent sabel. Bij het sabreren wordt de kurk en het bovenste gedeelte van de champagnefles eraf geslagen. Het is een vertoon van stijl en een handeling dat een ultieme kick geeft. Sabreren is niet moeilijk. Voor een succesvolle uitvoering is een sabel van het juiste mariaal en vorm van groot belang. Daarom is er in ons assortiment alleen plaats voor het beste van het beste.

Lees meer
20 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Hoe kies je een goed champagnesabel?

Het champagnesabel is speciaal ontworpen voor het openen van champagnesabels met het dramatisch sabreren van de flessenhals en de kruk in één vloeiende beweging. Maar waar moet je nu op letten wanneer je op zoek bent naar zo'n sabel?

  • Waar gebruik je het voor? Wil je het daadwerkelijk gebruiken om flessen champagne te sabreren of is het sabel vooral decoratief?

  • Kies een materiaal dat past bij jouw smaak en stijl, zoals bijvoorbeeld roestvrij staal, hout, kristal en zelfs edelmetalen. Bedenk dat duurzame materialen makkelijk in onderhoud zijn.

  • Ga voor kwaliteit. Check of het sabel scherp is en goed gebalanceerd aanvoelt. Een kwalitatief hoogwaardig champagnesabel heeft een lange levensduur mee en opent de fles op een veilige en effectieve manier.

  • Heb een goede grip en voorkom onveilige situaties.

  • Ontwerp en uitstraling is belangrijk. Wil je een klassiek en elegant ontwerp of juist een modern en opvallend uiterlijk? Kies iets dat past bij je persoonlijke voorkeur.

Sabreren is niet moeilijk!

Het is elke keer weer spannend als je de glimmende sabel over de laslijn laat glijden om de fles een kopje kleiner te maken. Echter, sabreren is niet moeilijk.

Graveren voor de persoonlijke touch

Een champagnesabel is een leuk cadeau om aan een liefhebber te geven. Maak een champagnesabel extra persoonlijk door er een boodschap of naam in te laten graveren.

Oorsprong

Het sabreren van een champagnefles komt uit het Napoleontische tijdperk. De geschiedenis vertelt ons dat Napoleon na elke overwinning om het slagveld een champagnefles opende door zijn sabel te gebruiken (sabreren). Deze techniek is uiteindelijk overgenomen door de adel.

Veelgestelde vragen over champagnesabels