Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Kai Michel Bras keukenmessen: echte kunstwerken

Deze prachtige keukenmessen zijn een samenwerking tussen de Franse chef-kok Michel Bras en de messenmeesters van het Japanse Kai. Deze messen zijn op de eerste oogopslag al prachtig, maar als je naar de details kijkt ga je de messen nog meer waarderen. Deze unieke messen vind je nergens anders en zijn ideaal voor iedere kok die premium keukenmessen zoekt!

Lees meer
0 Producten

Karakteristieken van Kai Michel Bras

De Michel Bras-serie is speciaal ontworpen naar de wensen en eisen van de Franse chef-kok Michel Bras.

Kai Michel Bras lemmet

Het lemmet is vervaardig uit 3 lagen roestvrijstaal en afgewerkt met een laag titanium, om corrosie en oxidatie te voorkomen. De silhouet van het symbool van zijn restaurant “Le Suquet” is op het lemmet gegraveerd met een uniek serienummer. Zo ben jij de absoluut de eigenaar van het mes. Het mes wordt geleverd met een elegante hard-esdoornhouten schede. De magneet in de schede houdt het mes stevig op zijn plaats en beschermt het lemmet.

Kai Michel Bras handgreep

De handgreep heeft de kenmerkende Japanse kastanjevorm en is gemaakt van zwart gelamineerd hout. De handgreep is bestand tegen vocht en het voelt zijdezacht aan. Let op: dit mes kan niet in de vaatwasser worden gereinigd. Dat doet het lemmet én de handgreep onherstelbare schade aan.

Elk mes uit deze serie is op het uiteinde van de handgreep gegraveerd met een nummer dat overeenkomt met een functie. Hierdoor kan je in één oogopslag herkennen welk mes je nodig hebt. Ook als ze in een messenblok of mesbeschermer zijn opgeborgen. Deze nummers worden handmatig ingeslagen.

Michel Bras: Franse koning van de keuken

Michel Bras is met zijn 3 Michelinsterren één van de meest succesvolle en bekendste Franse chefs. Zijn kookstijl wordt omschreven als simpel en elegant, maar vol variatie en creativiteit. Michel Bras werd geboren in het Franse dorp Laguiole dat ligt in de Aubrac streek. In deze streek liggen de wortels voor het succes dat Michel Bras bereikt heeft. De tradities en schoonheid van deze plek hebben Michel Bras geïnspireerd tot de manier van koken waar hij zo om geroemd wordt. Hij leerde zichzelf grotendeels koken en zijn menu’s bedacht hij tijdens de wandelingen door de bossen van Aubrac. Niet verassend is dat zijn eerste restaurant is gevestigd in Laguiole, Aubrac. Ook zijn familie speelt een prominente rol in zijn koksbestaan. Zijn zoon, Sebastien, fungeert al jarenlang als rechterhand en is zijn toekomstige opvolger. Net als Michel leerde van zijn vader, leerde Sebastien dezelfde Aubrac doordrenkte visie op koken. Zo zijn ook zijn ouders, vrouw en schoondochter sterk betrokken bij het runnen van het restaurant. Sinds 2002 runt hij samen met zijn zoon ook een restaurant in Hokkaido, Japan. Hiermee werd Japan een onderdeel van het leven van Michel Bras. Dit onderdeel werd groter in 2008 toen Kai en Michel Bras besloten om de handen ineen te slaan.