Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

EMERSON KNIVES

High-end zakmessen voor zwaar gebruik

Zakmessen & Multitools

Emerson Knives: the #1 hard use knives in the world

Emerson Knives Logo

Emerson Knives maakt solide zakmessen voor zwaar gebruik. Het is een high-end zakmessenmerk dat kan bogen op een goede reputatie. Emerson staat bekend om de aandacht die wordt geschonken aan het daadwerkelijke gebruik van het mes.

De messen zijn dan ook een genot om mee te werken. Dit betekent echter niet dat er ingeboet wordt op de looks: ontwerpen van oprichter Ernest Emerson zijn te bezichtigen in het Metropolitan Museum of Art en het Smithsonian Museum. Een eer die niet veel nog levende artiesten toe komt. Een aantal Emerson Knives-ontwerpen zijn extra bekend door de samenwerkingen met Zero Tolerance en Kershaw. Deze kunnen echter niet tippen aan de messen die bij de meester zelf zijn gemaakt.

NYynRz82bAo

Emerson Wave opener, kenmerkend voor Emerson Knives

Kenmerkend is de Emerson wave opener, het golfje op de rug van het lemmet van veel Emerson zakmessen. Deze “haak” kun je gebruiken om het zakmes al te openen terwijl je hem uit je broekzak haalt. Je trekt het mes iets naar achter waardoor de wave achter de rand van je broekzak blijft hangen en zo het lemmet als vanzelf uit de greep trekt. Deze feature werkt zo goed dat er inmiddels vele klonen en varianten op zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de Wave Delica van Spyderco. Voor velen een kennismaking met de Emerson Wave. Niet geheel onbelangrijk is dat de wave ook als flesopener kan worden gebruikt…

Eenzijdig geslepen zakmessen

Emerson produceert ook enkele messen met een zogenaamde chisel grind. Zo’n lemmet is dan niet holgeslepen, of full-flat, maar aan één kant helemaal vlak en aan de andere kant een beetje zoals een beitel. Vandaar de naam chisel grind. Echter ook de Emerson messen die qua lemmetvorm symmetrisch zijn, zijn slechts aan één kant van een snede voorzien. Volgens Emerson omdat het mes zo in het veld eenvoudiger te slijpen is. Aan één kant slijpen tot je een braam voelt en dan de achterkant lichtjes afbramen, voor een optimaal resultaat. Dit is dus geen productiefoutje, maar de manier waarom Emerson zijn messen bewust aflevert.

Geschiedenis van Emerson Knives

De fundamenten voor Emerson Knives zoals we het vandaag de dag kennen dateren al uit 1979. Toen begon Ernest Emerson met het maken van custom messen. Door zijn achtergrond als militair en vechtsportinstructeur had hij duidelijke ideeën over hoe een mes in elkaar moet steken. In 1996 zette Emerson de stap om zijn productie op te schalen om meer mensen met zijn messen te kunnen laten werken. Hij richtte Emerson Knives op en startte met het produceren van zakmessen en vaststaande messen op een grotere schaal. Vandaag de dag is Emerson Knives een familiebedrijf met nog altijd het oog voor detail, maar misschien wel belangrijker: het gebruik en de gebruiker zelf op de eerste plaats.