Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

LionSteel messen: innovatief Italiaans design tot in de details

LionSteel is een Italiaans messenmerk met oog voor design. LionSteel staat bekend om het CNC-frezen van de handgrepen. Hierdoor worden de handgrepen voorzien van de kenmerkende groeven. LionSteel is continu bezig om zijn messen en materialen aan te passen aan het beoogde gebruik van het mes. Ze maken messen voor een zeer breed en divers publiek en dat resulteert in een groot assortiment met o.a.: outdoormessen, herenmessen, zakmessen en EDC-messen.

Lees meer

259 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Redenen om een LionSteel mes te kopen

LionSteel maakt gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde productietechnieken om duurzame en betrouwbare messen te produceren. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen, waaronder meerdere malen de ‘Overall Knife of the Year’, ‘Manufacturing Quality Award’ en ‘Most Innovative Imported Design’ award tijdens de Blade Show in Amerika. Als dat geen blijk van kwaliteit is!

LionSteel messen: lemmeten

LionSteel maakt de lemmeten van Böhler M390-staal of Sleipner-staal. Ook gebruiken ze CPM MagnaCut-staal. Dit is een hoogwaardig roestvast messenstaal dat bekend staat om zijn hardheid, slijtvastheid en corrosiebestendigheid. Deze staalsoorten kunnen tegen een stootje. De perfecte staalsoorten dus voor de zakmessen en outdoormessen van LionSteel.

LionSteel messen: handgrepen

De handgrepen van LionSteel messen zijn in veel verschillende materialen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan materialen als titanium, aluminium, micarta en diverse luxe houtsoorten. Het merk staat vooral bekend om het gebruik van integrale handgrepen. Een integrale handgreep betekent dat de handgreep van één stuk materiaal is gemaakt, wat resulteert in een naadloos ontwerp met minimale schroeven.

Knivesandtools Exclusives

Knivesandtools heeft speciale ‘Exclusive’ varianten van bestaande LionSteel-messen. Deze Exclusives hebben geüpgraded lemmeten van CPM MagnaCut- óf 3V-staal. Check de specifieke serie van LionSteel of deze Exclusives van Knivesandtools bevat.

LionSteel series

LionSteel M1

De LionSteel M1 is een compact vaststaand mes in de geroemde LionSteel M-serie. Een perfect mes om dagelijks bij je te hebben voor allerhande taken. Het lemmet is gemaakt van het Oostenrijkse superstaalsoort Böhler M390 .

LionSteel M4

De LionSteel M4 is een allround vaststaand mes. Hij is ontworpen als mes voor bushcrafters en andere outdoorliefhebbers. Het lemmet is gemaakt van het Oostenrijkse superstaalsoort Böhler M390.

LionSteel M5

De LionSteel M5 is de perfecte combinatie tussen een jacht- en een surivivalmes. Het lemmet heeft een dikte van 4,5 mm, dit geeft het mes zijn enorme sterkte.

LionSteel M7

De vaststaande messen uit de LionSteel M7-serie zijn grote en stevige messen voor outdoorgebruik. Het lemmet is gemaakt van het Zweedse Sleipner-staal.

LionSteel T5

De LionSteel T5 is een stoer vaststaand mes. Dit mes is bedoeld als allround tactisch veldmes. Van vuur maken tot voedselbereiding: de LionSteel T5 staat je altijd en overal bij.

LionSteel T6

De LionSteel T6 is een groot vaststaand mes. Hij valt qua grootte precies tussen de LionSteel T5 en M7. Net als zijn broers is dit mes zeer stevig gebouwd.

LionSteel Thrill

De LionSteel Thrill doet zijn naam eer aan. Het is een sensationeel modern herenmes, voorzien van een vernuftig slipjoint-mechanisme en een handgreep die uit één solide blok titanium of aluminium vervaardigd is.

LionSteel: misschien wel de beste messenfabrikant in Europa

LionSteel maakt vaststaande messen en zakmessen voor een breed publiek. Van jagers, outdoorliefhebbers tot liefhebbers van herenmessen is er een mooi aanbod. LionSteel heeft samen met Italiaanse ontwerpers en ‘gewone’ gebruikers alle messen tot het kleinste detail geperfectioneerd.

Deze mooie messen worden niet op grote schaal aan de lopende band geproduceerd. Alleen bestelde messen worden gemaakt. Hierdoor worden de voorraadkosten beperkt en kunnen de messen ondanks het grote aandeel handwerk toch tegen betaalbare prijzen worden aangeboden.

Geschiedenis LionSteel

LionSteel werd opgericht in 1969 in Maniago, een stad in Noord-Italië die bekend staat om zijn lange traditie van messenproductie. Het bedrijf staat bekend om zijn gebruik van hoogwaardige materialen zoals Sleipner-staal, Böhler M390-staal, titanium, carbonfiber, micarta en luxe houtsoorten.

LionSteel heeft meerdere patenten en technologische innovaties geïntroduceerd in de messenindustrie. Denk bijvoorbeeld aan het RotoBlock-veiligheidsmechanisme bij zakmessen.

LionSteel heeft diverse prijzen gewonnen voor zijn messen en multitools. Het merk wordt wereldwijd gewaardeerd door liefhebbers van outdooractiviteiten, verzamelaars en professionals. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen en productiemethoden om aan de steeds veranderende behoeften van de klant te voldoen.

LionSteel is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen messenmakers uit Maniago, Italië: MKM Knives. Deze Maniago Knife Makers (MKM) hebben samen een lijn met hoogwaardige messen uitgebracht. Ze bundelen hun krachten om zo tot nog betere resultaten te komen. MKM bestaat uit LionSteel, Viper, Fox en Mercury. Alle messen worden gemaakt van kwalitatief goede materialen en afgewerkt volgens de Italiaanse standaard.

Veelgestelde vragen over LionSteel