Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

Laguiole-messen: kunst op zakmesformaat

Laguiole is de plaats in Frankrijk waar Laguiolemessen en Laguiole zakmessen hun oorsprong vinden. Van oudsher werden de messen gemaakt voor schaapsherders en lokale boeren. Vandaar dat je traditionele en natuurlijke materialen terug ziet komen in de prachtige Laguiole vouwmessen.

Je kan ook diverse Laguiole keukenmessen en tafelmessen kopen. Laquiole is een soortnaam van de messen geworden en deze messen worden nog maar door een klein aantal messenmakers gemaakt.

Hoe herken je een Laguiole zakmes?

De Laguiolemessen hebben een karakteristieke vorm en worden met de hand gemaakt. Natuurlijk zijn er ook namaak Laguiole messen of niet-traditionele Laguiole messen. Deze herken je aan felle kleuren en te moderne invloeden. De standaard Laguiole zakmessen zijn wat langer en slanker dan een normaal zakmes. Het heft van het Laguiole zakmes lijkt op een damesbeen. De messen hebben het bijtje, wat een onderdeel is van het stalen mechanisme dat het Laguiole vouwmes doet dicht- en openklappen. Een aantal Laguiole zakmessen heeft in dit mechanisme ook een blokkering. Laguiole messen behoren heel scherp te zijn en hebben natuurlijke materialen in de handgreep. Bij sommige houtsoorten kan je het hout echt ruiken. Veel Fransen hebben een persoonlijk Laguiolemes als herenmesje.

De naam Laguiole

De naam Laguiole kent een lange historie en heeft een mooie geschiedenis. Een Laguiole zakmes koop je ondermeer voor de traditie en de vreselijk goede kwaliteit. Tenminste, als je een mes koopt van de juiste messenmakers. Laguiole is niet officieel beschermd en het is ook geen gedeponeerd merk. Hierdoor komt er een hoop slechte kwaliteit en namaak op de markt, tot grote frustratie van de “echte” Laguiole merken. Bij knivesandtools koop je Forge de Laguiole en Fontenille Pataud. Beiden zijn echte traditionele Laguiole messenmerken, die hun producten op traditionele wijze en met heel veel toewijding maken. De messen zijn zeer functioneel en werkelijk prachtig afgewerkt. Laguiole vouwmessen worden handmatig gemaakt en zijn een echte aanwinst als je een zakmes wil kopen.

Informatie

Laguiole-messen: hoe herken je namaak?

Over Laguiole-messen bestaan veel misverstanden. Is het een merk? Is het een soortnaam? Wanneer is een mes een echt Laguiole-mes? En waarom kost de ene set €400 terwijl elders een set van zes messen voor slechts een tientje wordt aangeboden? Bij knivesandtools koop je altijd alleen maar originele Laguiole-messen. Maar hoe zit het met de rest? Daar geven wij voor eens en voor altijd antwoord op.