Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Case Knives: traditionele zakmessen, handgemaakt in de USA

Case Knives Logo

Case Knives-zakmessen worden al meer dan honderd jaar met de hand gemaakt in Bradford, Pennsylvania, USA. Wanneer je aan traditionals denkt, dan denk je aan Case. Deze klassieke zakmessen worden ook wel eens liefkozend de messen genoemd die je opa bij zich zou hebben. Case is hier meester in. Er wordt wel eens gezegd dat dit de meest verzamelbare zakmessen ter wereld zijn.

Case maakt zakmessen in alle traditionele “patronen”. Denk aan Stockmans, Sod Busters en Trappers. Binnen die patronen zijn er vele verschillende handgreepmaterialen mogelijk. Uiteindelijk worden er bij Case daarom vele honderden verschillende zakmessen gemaakt. Van heel klein tot best groot. Kenmerkend voor de deze traditionals is dat er specifieke modellen gemaakt worden voor zeer specifieke toepassingen. Denk aan een zakmes dat specifiek is ontworpen voor het villen van muskusratten.

Allemaal worden ze met de hand geassembleerd, afgewerkt en geslepen. Je ziet hierdoor de hand van de maker terug in het zakmes. Ook de natuurlijke materialen verschillen van mes tot mes. Daarom wordt ook wel eens gezegd dat ieder individuele Case-mes zijn eigen karakter heeft.

Case XX: het verhaal achter de dubbele X

Op ieder Case-zakmes vind je in het Case-logo de toevoeging “XX”. Dit komt uit een tijd dat Case pionierde met uitstekende hittebehandelingen voor hun lemmeten. Wanneer een lemmet de eerste stadium van de hittebehandeling had doorstaan, het harden op zeer hoge teperatuur, werd er een X in het lemmet geslagen. Wanneer daarna ook het temperen van het staal gedaan was kwam er de tweede X bij. Een soort knikje naar het aloude hardingsproces in de Case-fabriek.

Historie van W.R. Case Knives

Al in 1889 begon het lange verhaal van Case Knives. In dat jaar begonnen de vier Case-broers met het maken van messen. Ze zaten vlak langs een karrenspoor in de staat New York en bereikten daar al vlot een grote schare trouwe klanten. Het duurde niet lang voor het merk en de productie groeiden. Sindsdien is Case gestaag doorgegroeid tot een messenmerk van wereldformaat.

36y1OS314KA