Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Autine messen: handgemaakt in Letland onder leiding van John Neeman

Autine-messen komen uit de bossen van Letland. Het zijn handgemaakte messen van uitmuntende kwaliteit. Door een jonge generatie smeden die de wijsheid van voorgaande generaties combineren met topmaterialen uit de 21e eeuw. Onder de bezielende leiding van meestersmid John Neeman worden bij Autine traditionele outdoormessen gemaakt. Stuk voor stuk ontzettend scherp. Wanneer je een Autine-mes vasthoudt voel je meteen dat het kwaliteit is. De ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen bevatten subtiele details die het verschil maken. Het verschil tussen een eenvoudig productiemes en deze handgemaakte (bijna) custom messen.

Lees meer

12 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Waarom kies je voor Autine?

Autine messen: hoogwaardige natuurlijke materialen

Autine maakt voornamelijk gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen. In een wereld vol moderne technologie, grijpen zij terug naar de ambacht van vroeger, en de materialen die ze destijds voorhanden hadden. Daarom zie je veel traditionele houten handgrepen en lederen schedes.

Autine messen: écht handwerk

We verkopen veel scherpe messen. Maar zo scherp als de messen van Autine vinden we ze niet heel vaak. Je merkt hier echt dat het handwerk meerwaarde heeft. Het oog voor detail van de Letse vakmensen maakt dat ieder Autine-mes op zijn eigen manier perfect is. Zelfs de subtiele sporen van het handwerk horen helemaal thuis op het mes. Het maakt de messen eigen. Het maakt ze Autine.

Autine messen: pure kwaliteit

Denk nu niet dat Autine een grote fabriek heeft. In tegendeel! Het hart van het bedrijf bestaat uit een kleine werkplaats waar een paar vaklieden elkaar tot het uiterste drijven om het beste product te leveren. Meer niet. Een paar getalenteerde smeden, een timmerman voor het houtwerk en een leerbewerker die schedes maakt: meer is het niet. Alles is handwerk. Dit stelt deze vakmensen in staat om ieder product tot perfectie bij te schaven. Geen bijl of mes verlaat de werkplaats zonder dat deze voor de volle 100% perfect is.

Autine product types

Naast de outdoormessen op deze pagina en de bijpassende schedes, produceert Autine ook bijlen. De bijlen van Autine worden met de hand gesmeed. Dit betekent dat niet één bijl hetzelfde is. Iedere bijl zijn eigen karakter dus. Wat Autine-bijlen gemeen hebben is en zeer goed uitgekiende geometrie. De dikte van de kop, de hoek waaronder de snede dikker wordt: overal is over nagedacht.

Over Autine by John Neeman

In de messenwereld kent men de naam van John Neeman wel. Vroeger was hij actief onder de naam Neemantools. Autine is zijn nieuwe project. Hij kan zijn creativiteit en wens om te kunnen variëren nu volledig de ruimte geven. Het bedrijf is genoemd naar de regio waar het Autine kasteel staat sinds de 12e eeuw, omdat dit ook de locatie is waar het bedrijf is begonnen. Door eeuwenoude ambachtelijke tradities voort te zetten en te combineren met modern, Europees design, creërt Autine productendie eeuwenoude ambachtelijke wijsheid bevatten, met de hand gemaakt van het beste materiaal dat de 21e eeuw te bieden heeft.

Veelgestelde vragen over Autine