Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

Karambit messen: tactische messen met een rijk verleden

Het karambit mes is van oorsprong een Filipijns vechtmes geïnspireerd door de klauwen van tijgers en leeuwen. In de loop der jaren kreeg het mes steeds betere snijeigenschappen en groeide hij in populariteit.

Niet alleen als gevechtmes, maar ook als sikkel en snoeimes. Deze veelzijdigheid vind je nu ook terug in het hedendaagse karambit mes. Een geweldig tactisch mes dat je ook gebruikt voor het openen van dozen en snijden van touwen of kabels. Zijn multifunctionaliteit en unieke, stoere look maken de karambit een must-have voor iedere messenliefhebber.

Het hanteren van een karambit

Je kunt de karambit op verschillende manieren hanteren. De duim door het duimgat en vingers op de vingeruitsparingen vormen de ‘reverse grip’. Steek je pink door het duimgat en de duim op de rug van de handgreep voor een ‘conventionele greep’. Welke greep je ook kiest: sublieme grip is gegarandeerd met dit mes!

Openen van de karambit

Ook voor het openen bestaan er verschillende opties. De meeste Emerson en Fox karambits zijn voorzien van een haak op de rug van het lemmet. Hiermee opent de karambit automatisch wanneer je deze uit de broekzak haalt. Ook openen met een flipper of duimgat behoren tot de mogelijkheden.