Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

De ideale jachtmessen koop je bij Knivesandtools.be

Jagers maken vaak gebruik van hun jachtmes en voor hun specifieke toepassing stellen ze eigen eisen aan hun jachtmessen. Dit betekent dat het mes goed in de hand moet liggen en de juiste inkepingen voor de vingers moet hebben.

In veel gevallen wordt gekozen voor een clippoint of droppoint lemmetvorm. Een handgreep waarbij je je wijsvinger achter de punt van de handgreep kan plaatsen maakt dat het jachtmes nog beter te sturen is. Een jachtmes wordt gemaakt voor het villen van het wild en het snijden van het vlees.

Een jachtmes heeft een glad lemmet

Een jachtmes zal geen gekarteld lemmet hebben. Kartels scheuren als het ware door het vlees en geven een rafelige snede. Iets wat voor een jager onacceptabel is. Sommige jachtmessen zijn voorzien van een snijhaak of guthook. Deze is bedoeld om wild te villen zonder ingewanden te beschadigen. De punt van het snijvlak van een jachtmes loopt vaak bol naar boven, zodat het mes bij het snijden geen ongewenste delen van het vlees raakt.

De staalsoorten van jachtmessen

Jachtmessen kunnen van verschillende staalsoorten gemaakt worden. Voor de toepassing is het niet heel belangrijk welke soort gebruikt wordt. Er kan gekozen worden voor een hardere staalsoort die langer zijn scherpte behoudt, maar ook voor bijvoorbeeld koolstofstaal dat makkelijk vlijmscherp gehouden kan worden ook al gaat dat deels ten koste van de roestbestendigheid. De voorkeur van de gebruiker staat hier dus voorop. Het uitgebreide assortiment jachtmessen bij Knivesandtools is biedt voor iedere jager een juiste keuze.

Bescherming van het jachtmes

Jacht zakmessen worden meestal geleverd met een degelijk foedraal van leer of nylon dat aan een riem gedragen kan worden. Op deze manier is het altijd onder handbereik en kan het veilig meegedragen worden zonder het risico op verlies in het veld. Jachtmessen moeten altijd goed schoongemaakt worden na het gebruik en voor het onderhoud kan een slijpsteen of een Sharpmaker worden gebruikt.