Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Zakmessen & Multitools

Ontario Knives: kan tegen een stootje

Ontario-knives-logo

Ontario Knives, voluit Ontario Knife Company, heeft een lange historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1889 en heeft zodoende meer dan 125 jaar ervaring in het maken van messen en tools.

Ontario levert sinds de Tweede Wereldoorlog als een van de grotere messenleveranciers aan het United States Army. Dit vertrouwen zegt iets over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de messen.

Ontario-messen

De Ontario-messen hebben stuk voor stuk een no-nonsense uitstraling. Ze zijn gemaakt om te gebruiken en zijn daar ook tegen bestand. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van goede staalsoorten. Zo wordt er veel koolstofstaal gebruikt. Deze staalsoort is enorm taai en kan tegen een stootje. Het lemmet wordt zeer scherp geleverd, maar is ook eenvoudig zelf te slijpen en scherp te houden. De messen worden grotendeels in de Verenigde Staten geproduceerd en hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Ontario RAT-messen

Naast deze rijke historie staat Ontario bekend om zijn RAT-messen. Deze messen zijn ontwikkeld in samenwerking met Jeff Randall van Randall’s Adventure Training. De messen zijn robuust, hebben een functioneel design en de goede prijs-kwaliteitverhouding. De meest populaire modellen zijn de RAT-1 en RAT-2. De RAT-1 is het origineel van de RAT-serie. Een degelijk mes gemaakt voor het grotere werk. De RAT-2 is het kleinere broertje van de RAT-1. De Ontario RAT-modellen zijn een groot succes gebleken.

Ontario Blackbird SK-serie

Naast de RAT-messen heeft Ontario nog meer series in het assortiment. Een van de meest bekende serie is de Blackbird SK-serie. Ontworpen door Paul Sheiter. Deze messen worden gemaakt van Amerikaans 154CM-staal en hebben een spearpoint-lemmet. Ontworpen met de filosofie om een eenvoudige mes met maximale functionaliteit te kunnen bieden. En dat is gelukt.

Ontario SP-serie

De SP-serie staat voor Spec Plus. De messen zijn ontwikkeld voor militairen. Gemaakt van koolstofstaal met zwarte poedercoating en Kraton handgrepen voor een uitstekende grip.

Ontario fabriceert een zeer breed scala aan messen voor verschillende doelgroepen. Van militairen tot bushcrafters. Een goede prijs-kwaliteitverhouding en no-nonsens ontwerpen maken de messen geliefd bij een grote groep mensen. Niet voor niets zeggen ze zelf “Ontario: The knife you need when you need a knife”.