Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Condor mes: gave messen voor goede prijzen

Condor maakt messen. Prima messen. Voor hele goede prijzen. Dat is waar ze om bekend staan. In een werkplaats in El Salvador, Zuid-Amerika worden honderden verschillende messen en andere outdoorproducten gemaakt. Door dat gigantische aantal verschillende messen is er bij Condor heel veel ervaring. Van machetes tot kleine bushcraftmessen, en van bijlen prehistorisch geïnspireerde messen. Allemaal gemaakt voor de praktijk.

Lees meer

125 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Redenen om een Condor mes te kopen

Condor-messen zijn er in alle vormen en maten. Hierdoor zit er voor iedereen wel een goed Condor-mes tussen. Ook heeft Condor populaire messenseries zoals de Bushlore-serie. Condor Bushlore-messen zijn populaire bushcraftmessen voor een goede prijs. Het is een van de meest toonaangevende series van Condor.

Condor messen: lemmet

Het merendeel van de messen heeft een lemmet van 1075-staal, maar ze hebben ook messen van andere staalsoorten. Het lemmet van de Condor-messen is gemaakt met aandacht voor kwaliteit en functionaliteit. Deze hoogwaardige lemmeten zijn zorgvuldig ontworpen en worden gemaakt van duurzame materialen, zodat ze lang meegaan en lang scherp blijven. Condor-messen staan bekend om hun betrouwbaarheid en kunnen gebruikt worden voor zeer uiteenlopende toepassingen.

Condor messen: handgreep

Condor-messen staan erom bekend dat ze ambachtelijk vervaardigde handgrepen hebben die ergonomisch zijn ontworpen. De hangrepen van de messen van Condor worden gemaakt uit veel verschillende materialen om zowel comfortabel in de hand te liggen én functioneel te zijn. Een veelgebruikt materiaal dat je tegenkomt is hout, vaak exotisch, omdat dit materiaal duurzaam is en een aantrekkelijke uitstraling heeft. Daarnaast wordt er ook Micarta gebruikt, een composietmateriaal dat bestaat uit lagen textiel versterkt met hars, wat resulteert in een stevig en gripvast oppervlak.

Condor messen: ontwerp

Voor de ontwerpen van Condor-messen laat men zich door verschillende bronnen inspireren. Zo kijkt men goed naar de messen die de inheemse bevolkingen van tropische oorden gebruiken. Maar ook traditionele Scandinavische Puukko’s vind je hier terug. Daarnaast werkt Condor samen met bushcraftexperts als Joe Flowers. Met hun jarenlange ervaring in de bossen en jungles zijn zij een schat aan kennis. Een goudmijn voor een messenbedrijf als Condor.

Condor messen: deze moet je hebben

Met de messen van Condor kan je 2 kanten op. Je wilt een mes hebben die je in de praktijk ook echt gebruikt of je wilt een mes hebben, omdat ie cool aan je muur hangt. Bij Condor ben je voor beide wensen aan het juiste adres. Condor maakt namelijk messen die gemaakt zijn om te gebruiken. Krasjes, oneffenheden in de afwerking: dat hoort er simpelweg bij. Wil je liever een coole wallhanger? Dan kies je een van de messen of bijlen van Condor die hun toffe uiterlijk te danken hebben aan onze rijke geschiedenis. Wat je ook kiest, bij Condor zit je goed!

Geschiedenis Condor

Condor is opgericht in 1787 in Solingen, Duitsland, en is een messenfabrikant uit El Salvador. Ze staan bekend om hun handgemaakte messen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Sinds 1964 is het bedrijf gevestigd in El Salvador. Condor maakt messen voor de jacht, outdooractiviteiten en defensie.

De messen van Condor staan bekend om hun goede kwaliteit en duurzaamheid. Deze handgemaakte messen worden gemaakt van onder andere koolstofstaal. Het bedrijf gebruikt zowel moderne technieken als ambachtelijk vakmanschap. De messen van Condor zijn vooral geliefd bij outdoorliefhebbers, avonturiers en militairen omdat de messen zo betrouwbaar zijn.

Veelgestelde vragen over Condor-messen