Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Bushcraft messen: onmisbaar in de natuur

Wanneer je wilt leven in de natuur is een mes het meest belangrijke stuk gereedschap dat je bij je moet hebben. Bushcraft messen zijn ontworpen om veelzijdig inzetbaar te zijn. Zo bieden ze vaak mogelijkheden om op een stok bevestigd te worden als speer en zijn in verreweg de meeste gevallen vaststaand. De handgrepen zijn vaak makkelijk in onderhoud en de schedes zijn vaak makkelijk te dragen.

Wat is bushcraft?

Je hebt het begrip vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat is bushcraft nou precies? Bushcraft zou je bijna kunnen uitleggen als een levenswijze. Het gaat namelijk veel verder dan het aanleren van overlevingstechnieken zoals bij survival. Het gaat ook over het bewust kiezen voor een verblijf buiten en over samenwerking met de natuur. Meer hierover weten? Lees dan Bushcraft: veel meer dan alleen survival.

Waarvoor gebruik je een bushcraft mes?

Een bushcraft mes is net een multitool; ontzettend veelzijdig! Een goed mes kun je gebruiken voor fijn houtsnijwerk, het batonneneren (splijten) van hout, het vergaren en bereiden van voedsel, of het maken van een vuur. Noem het maar op. Eigenlijk is er bijna geen reden om géén bushcraft mes bij je te hebben op vakantie of in het bos. Bushcraft messen kunnen echte lifesavers zijn.

Welk bushcraft mes is het best?

Bushcraft messen komen in alle soorten en maten. Welk bushcraft mes het beste voor je geschikt is is hangt af van de persoon die het mes draagt. Wil je vooral vuur maken? Dan is een mes met een scherpe rug handig zodat je veel vonken kunt creëren met een firesteel. Wil je vooral voedsel bereiden met het mes? Kies er dan een met een dun lemmet. Wil jij weten welk bushcraft mes het beste bij jou past? Kijk dan bij onze keuzehulp Hoe kies ik een bushcraftmes.

Bushcraften is leuk!

Het lijkt nu misschien alsof bushcraft messen alleen gemaakt zijn voor fanatieke kampeerders die wekenlange trektochten maken. Dat is echter niet het geval. Bushcraften is simpelweg ook gewoon leuk om te doen in je vrije tijd als hobby. In een tijdperk met veel drukke moderne steden, technologie, en veel kant en klare producten is het juist interessant om eens terug te gaan naar het “primitieve”. Dit kan simpelweg in je achtertuin of in het bos. Er is niks meer ontspannend dan de avond doorbrengen met een eigen gemaakt vuurtje van zelf gesprokkeld hout.  

Brisa Knives LogoReal Steel KnivesCondor Tool & Knife