Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Schrade Knives: messen met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding

Schrade Knives

Schrade Knives maakt al meer dan een eeuw messen voor hele goede prijzen. Verdeeld over verschillende series maakt Schrade alles van moderne EDC-messen en survivalmessen, tot vele verschillende soorten traditionele slipjoints en jachtmessen. Voor ieder wat wils, en iedere portemonnee.

Kwaliteit van Schrade Knives

Schrade maakt prima messen voor hele goede prijzen. Niks meer, niks minder. Dat betekent dat je soms wat op de afwerking zou kunnen aanmerken. Prima. Maar daar is de prijs dan ook naar. Maar weinig merken kunnen zich qua prijs-kwaliteitverhouding meten met de messen van Schrade.

Geschiedenis van Schrade Knives

De historie van Schrade Knives is een interessante. Met roots in Sheffield, Engeland en Solingen, Duitsland is dit Amerikaanse messenmerk een van de oudste messenmerken op de markt. Verschillende kenmerkende ontwerpen in de messenwereld komen van Schrade Knives, en de daarmee geassocieerde merknamen. Denk bijvoorbeeld aan de Uncle Henry Sharpfinger. Een ontwerp dat bij menig messenliefhebber wel een belletje doet rinkelen.

Imperial, Uncle Henry, Old Timer, Smith & Wesson: allemaal Schrade

Wie in de productcatalogus van Schrade kijkt ziet verschillende merknamen en series. Al vroeg in het bestaan van Schrade ging het bedrijf samen met Imperial Cutlery, waarna verschillende overnames en nieuwe serie’s volgden. Zo is de Uncle Henry-lijn vernoemd naar de broer van de eigenaar in de jaren ’40: Henry Baer. Uiteindelijk is het moederbedrijf via enkele overnames in handen gekomen van Smith & Wesson. Hierdoor behoren de Smith & Wesson-messen ook tot deze groep.