Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

ESEE 3: het compacte survivalmes, gemaakt voor de praktijk

De ESEE 3 is een oerdegelijk survivalmes. Qua formaat is dit een van de kleinere survivalmessen van ESEE Knives. Toch heb je in veel gevallen wel genoeg aan de bijna 9 cm lemmet die de ESEE 3 biedt. Het grote voordeel is ook dat hierdoor wat compacter draagt en wat lichter is van gewicht. Hierdoor is de ESEE 3 al jaren populair onder hikers. Maar ook bij professionele gebruikers die hun uitrusting niet te zwaar willen maken is de ESEE 3 erg populair.

Lees meer

28 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Kenmerken van de ESEE 3

ESEE 3: het lemmet

De ESEE 3 heeft een lemmet van bijna 9 cm lang en is gemaakt van 1095-koolstofstaal. Niet roestvast, wel erg goed bestand tegen zware belasting. Misschien wel net zo belangrijk: 1095 is ook erg makkelijk te slijpen. Hierdoor kun je in het veld met relatief beperkte middelen je mes toch weer scherp slijpen.

ESEE 3: de handgreep

Voor de handgrepen kiest ESEE micarta of G10 uit. Een deel van deze serie heeft een G10 handgreep. Eerdere modellen hebben een platte micarta handgreep. Beiden zijn superstabiel en liggen prettig in de hand. Micarta heeft als voordeel dat het in natte omstandigheden een beetje uitzet waardoor je nog meer grip krijgt. De handgrepen zijn te krijgen in verschillende stoere kleuren.

ESEE 3 draag je op veel verschillende manieren

De ESEE 3 kun je op veel verschillende manieren bij je dragen. Er zijn verschillende kleuren schedes beschikbaar en ook kun je zelf een riemclip of MOLLE-back bestellen. Hiertoe levert ESEE deze messen los, zonder schede, zodat je zelf je set kunt samenstellen. Uiteraard zijn er ook sets beschikbaar in een standaardconfiguratie die door ESEE is uitgezocht.

##ESEE 3: Makkelijk te onderhouden, scherp en sterk

ESEE heeft messen die doen waarvoor ze ontworpen zijn. Overleven in de jungle. Dit betekent dat de messen sterk, scherp en makkelijk te onderhouden moeten zijn. Dankzij de veelvoorkomende keuze van 1095-koolstofstaal voldoet het mes zeker aan deze eisen. Deze messen zijn makkelijk te slijpen en te onderhouden, behouden hun scherpte lekker lang en zijn daarnaast ook ongelofelijk sterk en robuust. Dus wanneer je in het bos zit, met weinig tot geen voorraden voorhanden kan een mes van ESEE de uitkomst bieden. Het enige wat het mes regelmatig nodig heeft is het wegwerken van roest en ook hieraan heeft ESEE Knives gedacht. Veel modellen worden goed beschermd tegen roestvorming door de toepassing van een speciale poedercoating.

ESEE: vakmanschap met elk mes

De messen van ESEE Knives hebben hun sterke, robuuste karakter te danken aan het vakmanschap tijdens het productieproces. De hittebehandeling van het staal is uitermate belangrijk voor de uiteindelijke eigenschappen van het mes. ESEE Knives heeft dit proces als geen ander in de vingers. Hierdoor is breuk van het staal een bijna niet voorkomend verschijnsel. Natuurlijk is ieder mes kapot te krijgen, maar in de dagelijkse en harde praktijk laat een ESEE-mes je niet in de steek.