Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
NL
FR
Service
Cadeaubon
0
Filteren

Militaire messen en tactische messen, geschikt voor het professionele werk

Militaire messen en tactische messen zijn logischerwijs bedoeld voor tactisch gebruik. Dat wil zeggen dat ze ondermeer onder zware omstandigheden waar een uiterste betrouwbaarheid vereist is, gebruikt worden. Hoewel je bij tactisch gebruik al snel denkt aan militair gebruik, is een tactisch mes toch voor een bredere doelgroep bedoeld. Iedereen die behoefte heeft aan een uiterst solide mes zal een tevreden gebruiker van een tactisch mes zijn. Meestal is er zoveel aandacht besteed aan de tactische messen en de militaire messen dat het gewilde verzamelobjecten zijn. Het Bowie mes van Böker en het Tanto mes van Cold Steel zijn voorbeelden van echte eyecatchers, die naast hun prachtdesign, ook functioneel geweldig zijn.
Meer Informatie...

Tactische messen moeten aan de zwaarste eisen voldoen

Een vaststaand mes is nog sterker dan een vouwmes waarbij het scharnier toch een zwakke(re) schakel kan zijn. Wanneer men kiest voor een tactisch mes dan is uiterste sterkte vereist. Meestal wordt daarom gekozen voor een vaststaand tactisch mes. In veel gevallen zijn tactische messen ontworpen in samenwerking met militaire experts die weten waar in het veld behoefte aan is. Er moet gebruik gemaakt worden van duurzame materialen en degelijke constructies die niet te lijden hebben onder vuil en water.

Camouflagemessen en een zwart lemmet

Om tijdens het gebruik niet op te vallen zijn militaire messen vaak uitgerust met een zwart lemmet en ook de handgreep is zwart of in camouflagekleuren uitgevoerd. Heel functioneel dus. Maar veel mensen kiezen ook voor een zwart mes omdat het er gewoon mooi uitziet!

Glad lemmet en gekarteld lemmet

Bij militaire messen of tactische messen wordt zowel gebruik gemaakt van een gekarteld lemmet en een glad lemmet. Het voordeel van een gekarteld mes is dat het snel door bijvoorbeeld touwen en textiel snijdt. Een gekarteld lemmet zal minder snel zijn scherpte verliezen dan een lemmet met plain edge. Het nadeel is wel dat het snijden met een gekarteld lemmet een rafelige snede oplevert en dat het mes iets lastiger te slijpen is.

Minder informatie...
 Extrema Ratio Fulcrum C Testudo

Dit militaire dolkmes is de compacte versie van de Fulcrum met een korter lemmet maar met behoud van dezelfde solide en robuuste eigenschappen. Lemmetlengte: 11 cm. N690 roestvaststaal (58HRC). Verstevigde kunststof schede met tek-lok.

 Extrema Ratio Col Moschin Testudo

Militair dolkmes met asymmetrisch lemmet. Lengte lemmet: 16 cm. Boehler N690 roestvaststaal (58HRC). In opdracht van en officieel geadopteerd in 2002 door het negende Rgt. Incursori "Col. Moschin.

 Extrema Ratio MK2.1 Desert Warfare

Robuust tactisch dolkmes vervaardigd uit Bohler N690 (58HRC) staal. Lemmet lengte 18 cm. Slijtvaste Nylon greep. Ontwerp op basis van de legendarische MARK 2, een veelvuldig gebruikt mes tijdens WOII. Inclusief HCS coyote foedraal, special ontwikkeld voor SOF eenheden.

 Extrema Ratio Venom, zwarte handgreep

De Venom is een veelzijdig mes dat met name geschikt is voor de jacht en outdoor activiteiten. Lemmet lengte: 18 cm. Lemmet uit N690 roestvaststaal (58HRC). Inclusief aan het been bevestigbare schede.

 SOG Tech Bowie - S10B

Hoogwaardig allround bowiemes. Greep/Lemmet: Micarta & AUS8 Roestvast staal met zwarte TiAlN coating. Lemmetlengte: 16 cm.

 SOG Seal Pup Elite plain edge black - Kydex

Degelijk militair dolkmes met een lemmet uit zwart TiNi gecoat AUS8 roestvast staal en een aangegegoten Zytel greep. Kydex schede die op diverse manieren aan je uitrusting is te bevestigen

 SOG Seal Pup M37

Verkleinde versie van 1 van de officiele Navy SEAL messen.

 Extrema Ratio Fulcrum Testudo

Veelzijdig militair dolkmes dat op grote schaal is ingezet als onderdeel van de standaard uitrusting in Afghanistan tijdens de Italiaanse missie "Nibbio". Lengte lemmet 18 cm. N690 (58HRC) roestvaststaal. Inclusief verstevigde kunststof schede.

 Extrema Ratio MK2.1 Black

Robuust tactisch dolkmes vervaardigd uit Bohler N690 (58HRC) staal. Lemmet lengte 18 cm. Slijtvaste Nylon greep. Ontwerp op basis van de legendarische MARK 2, een veelvuldig gebruikt mes tijdens WOII. Inclusief stevige zwarte foedraal welke voldoet aan de militaire MOLLE eisen.

 Extrema Ratio Shrapnel OG Desert Warfare

Een veelzijdig "back up" mes met tactische eigenschappen. Lengte lemmet: 11 cm. N690 roestvasstaal (58HRC). Inclusief holster met tek-lok systeem

 Extrema Ratio Ultramarine Con Asola duikmes

Greep/lemmet: FRN/N690 Lemmetlengte: 14,9 cm Gewicht: 380 gram

 Extrema Ratio - Fulcrum C Desert Warfare

Dit militaire dolkmes is de compacte versie van de Fulcrum met een korter lemmet maar met behoudt van dezelfde solide en robuuste eigenschappen. Lemmetlengte: 11 cm. N690 roestvaststaal (58HRC). Verstevigde kunststof schede met tek-lok.

 Extrema Ratio Fulcrum E.I. Testudo

De Extrema Ratio Fulcrum E.I. is een robuust militair dolkmes voorzien van gegraveerd logo van het Italiaanse leger; E.I. Bohler N690 roestvaststaal (58HRC). Lengte lemmet: 18 cm.

 Extrema Ratio Shrapnel OG

Een veelzijdig "back up" mes met tactische eigenschappen. Lengte lemmet: 11 cm. N690 roestvasstaal (58HRC). Inclusief holster met tek-lok systeem.

 Cold Steel Trail Master San Mai III

Zwaar allround dolkmes. Greep/Lemmet: Kraton & San Mai III. Lemmetlengte: 24,0 cm.

 Cold Steel Recon Tanto (Rubber Trainer)

Functionele Santoprene-rubber trainingsversie van het originele model Recon Tanto Lemmetlengte: 17,8 cm.

 Cold Steel Peace Keeper (Rubber Trainer)

Functionele Santoprene-rubber trainingsversie van het originele model Peace Keeper Lemmetlengte: 17,8 cm.

 Cold Steel Military Classic (Rubber Trainer)

Functionele Santoprene-rubber trainingsversie van het originele model Military Classic Lemmetlengte: 17,8 cm.

 Fallkniven A2

Professioneel survivalmes. Greep/Lemmet: Thermorun en gelamineerd VG10. Lemmetlengte: 20,0 cm.

 Gerber LMF II Infantry Black

Greep/lemmet: FRN met rubber/420HC Lemmetlengte: 12,5 cm Gewicht: 330 gram

 Extrema Ratio Venom, groene handgreep

De Venom is een veelzijdig mes dat met name geschikt is voor de jacht en outdoor activiteiten. Lemmet lengte: 18 cm. Lemmet uit N690 roestvaststaal (58HRC). Inclusief aan het been bevestigbare schede.

 SOG Seal Pup Elite mat lemmet, nylon foedraal

Degelijk militair dolkmes met een lemmet uit gematteerd AUS8 roestvast staal en een aangegegoten GRN greep. Lemmetlengte: 12,3 cm.

 Fallkniven A1, blank lemmet, kunststof schede

Professioneel survivalmes. Greep / lemmet: Thermorun en gelamineerd VG10. Lemmetlengte: 15,8 cm.

 Spyderco C12 Civilian

Greep/Lemmet: G10 en VG10. Lemmetlengte: 10,5 cm.

Show more
1   2   3   4   5   6   7