Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,4
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Naniwa-slijpstenen: je slijpt met Naniwa als alleen het beste genoeg is

Naniwa Logo

Naniwa-slijpstenen worden op een hoog en constant niveau gefabriceerd en gecontroleerd in Japan. Naniwa is daardoor al jaren de wereldtop op slijpgebied en erg populair onder slijpfanaten. 

Er zijn drie verschillende series: de Combination-, Specialty- en Professional-serie. In deze volgorde zijn de stenen te kwalificeren als goed-beter-best.

Naniwa Professional-slijpstenen

Naniwa Professional-slijpstenen zijn de hardste Japanse waterstenen. De slijtage is minimaal ze gaan jaren mee. De stenen nemen bovendien nauwelijks water op. Even natmaken en nathouden volstaat voordat je gaat slijpen. Naniwa Professional is de opvolger van de bekende Chosera-serie.

Naniwa Specialty-slijpstenen

Naniwa Specialty-slijpstenen zijn de opvolger van de Naniwa Super stones. Net als de Professional-serie zijn ze erg hard en nemen nauwelijks water op. Even natmaken en nathouden is ook hier voldoende als je gaat slijpen. Stenen van de Specialty-serie zijn dunner en gaan iets minder lang mee dan de Professional-serie.

Slijpen met Naniwa Professional of Naniwa Specialty?

Naniwa Professional-slijpstenen geven iets meer ‘slurry’ dan de Naniwa Specialty-slijpstenen. Dit is een lichtgekleurde pasta die ontstaat tijdens het slijpen. Met deze pasta glijdt het mes makkelijker over de steen. Het geeft de steen bovendien een iets fijnere korrel. De resultaten zijn daardoor nog beter. Kortom: hoe meer slurry, hoe beter de resultaten.

Naniwa Combination-slijpstenen

Naniwa Combination-slijpstenen zijn relatief zacht. Je dompelt ze daarom eerst onder water. Na een paar minuten zijn ze volgezogen met water en klaar voor gebruik. Naniwa Combination-slijpstenen hebben twee slijpkanten met verschillende korrelgroottes. Handig, want zo heb je met één slijpsteen alles al in huis! Kiezen voor deze serie is dus ook een praktische overweging. Ze zijn bovendien een goede keuze als je iets voordeliger uit wil zijn. De Combination-serie is de opvolger van de Work-serie.

Naniwa slijpaccessoires

Naniwa heeft handige slijpaccessoires. Ze helpen je voor, tijdens en na het slijpen om het maximale uit zowel je Naniwa-stenen als je messen te halen.