Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Naniwa Basic Stones: slijpstenen voor de beginnende slijper

De Naniwa Basic Stones zijn budgetvriendelijke slijpstenen voor de beginnende slijper. Uitstekende kwaliteit, ongeacht de prijs. De Basic Stones worden in Vietnam geproduceerd. Het productieproces staat onder streng toezicht van Japanse slijpspecialisten. De stenen hebben twee slijpkanten, waarbij gebruikgemaakt wordt van aluminiumoxide als slijpmiddel. Het zijn relatief zachte stenen in vergelijking met de rest van Naniwa-assortiment, af en toe even met een egalisteersteen er overheen houdt ze mooi vlak. Doordat de Basic Stones dik zijn gaan ze desondanks vele jaren mee.

Lees meer

2 Producten

Features van de Naniwa Basic Stones

Naniwa Basic Stones korrelgrootte

Er zijn twee varianten Basic Stones te verkrijgen: korrel 220/1000 en korrel 1000/3000. De eerste met 220 grit is handig wanneer het mes behoorlijk bot is en je de snede wilt herstellen, om de snede daarna fijner te slijpen met de korrel 1000-zijde. De 1000/3000-combinatie bied je de mogelijkheid om je redelijk scherpe mes nóg scherper te slijpen. Beide stenen hebben een rode zijde, deze staat voor korrelgrootte 1000. Groen betekent korrel 220 en geel duidt op de fijnste korrel: 3000.

Naniwa Basic Stones: gebonden met aluminiumoxide

Deze slijpstenen zijn gebonden op basis van aluminiumoxide waardoor ze iets brosser zijn dan bijvoorbeeld diamantslijpstenen. Hierdoor zijn deze slijpstenen minder “agressief” en creëer je een fijnere snede. De Basic Stones moeten voor gebruik een paar minuten in water worden ondergedompeld zodat ze volgezogen worden met water.

Naniwa Basic Stones vs Multi Stones

Naniwa heeft in 2024 de hele line-up in een nieuw jasje gestoken! De Naniwa Basic Stones zijn de opvolger van de Naniwa Multi Stones. De stenen zijn in de basis hetzelfde gebleven, alleen de naamgevingen en verpakkingen zijn aangepast.