Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Pannen & kookgerei Pannen voor inductie

Pannen & kookgerei

Inductiepannen: de beste pannen voor koken op inductie

Bij het koken op een inductie kookplaat is het belangrijk inductie pannen te gebruiken. Deze zijn voorzien van een magnetische bodem die, idealiter, bestaat uit meerdere lagen. Deze magnetische bodem maakt het mogelijk dat bij het inductie koken enkel de bodem van de pan wordt verwarmd en niet de hele kookzone.

Ook heeft inductie als voordeel dat de kookplaat erg snel weer afgekoeld is. Zo brand je jezelf dus minder snel aan een hete kookplaat, een stuk veiliger. Bovendien is deze manier van verwarmen een stuk doeltreffender waardoor koken op inductie erg efficiënt is.

Waarom zijn niet alle pannen geschikt voor inductie?

Een inductie kookplaat draagt zijn warmte over aan de bodem van de pan door elektromagnetische straling. Een aluminium pan zonder magnetische bodem wordt dus door de kookplaat niet opgepikt. Ook een pan met een bodem die niet absoluut vlak is maakt te weinig contact met de kookplaat om een efficiënte warmteoverdracht te garanderen.

Goede inductie pannen

Goede inductie pannen hebben een dikke bodem, met meerdere lagen. Deze variëteit aan lagen in de bodem zorgt er niet alleen voor dat de inductie kookplaat zijn energie goed over kan brengen. Het zorgt er ook voor dat de pan zijn hitte goed kan verspreiden en vasthouden. Pannen bij knivesandtools die geschikt zijn voor inductie hebben dit altijd duidelijk in hun omschrijving en specificaties staan. Inductiepannen zelf zijn te herkennen aan het speciale logo met meerdere lusjes die naar boven staan. Pannen die gebruikt zijn voor inductie koken kunnen zonder problemen op andere warmtebronnen gebruikt worden. Andersom is dit vaak af te raden, omdat slechte pannen de neiging hebben krom te trekken wanneer ze op een andere warmtebron zijn gebruikt. Pannen van bijvoorbeeld Fissler zijn zonder problemen over en weer te gebruiken.