Lodge pannen: koken, bakken en braden waar je ook bent
De gietijzeren pannen van Lodge maken koken een werkelijk genot. Thuis op je fornuis of in de oven, of buiten boven een sfeervol houtvuur. Met de veelzijdige pannen van Lodge bereid je overal je lievelingsgerecht. Gietijzer houdt de warmte ontzettend goed vast. Ideaal voor het lekker lang laten sudderen van vlees of het snel knapperige bakken van groenten. Lodge pannen zijn gemaakt om generaties lang mee te gaan.
Over Lodge Cast Iron
Lodge is een echt familiebedrijf. Op dit moment wordt het geleid door alweer de vijfde generatie Lodges! De fabriek is opgericht in 1896 in South Pittsburg, Tennessee. Daar is Lodge ook nog steeds gevestigd. Hoewel er nog steeds de klassieke technieken van meer dan honderd jaar geleden gebruikt worden, werkt Lodge wel continu aan het updaten en milieuvriendelijker maken van het productieproces. Nieuwe, minder vervuilende smeltsystemen, gerecyclede verpakkingen en biologisch afbreekbare inpakmaterialen. Er wordt zoveel mogelijk hergebruikt.
Gietijzer onderhouden
De pannen komen uit de fabriek met een behandeling met plantaardige olie op basis van soja. Die zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag. En elke keer dat je een pan van Lodge gebruikt, wordt deze laag beter! Je denkt misschien dat het erg veel werk is om een gietijzeren pan te onderhouden. Maar dat valt reuze mee! Zo’n pan mag niet in de vaatwasser, maar je kunt ze gewoon schoonmaken met water en een heel klein beetje zeep. Daarna goed droogmaken en weer goed insmeren met een laagje olie. Klaar!