Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & kookgerei

Pannen voor op een gaskookplaat

Pannen zijn over het algemeen allemaal geschikt voor het koken op een gasfornuis. Op dit moment is koken op een gaskookplaat de meest populaire manier van koken, zowel thuis als in de professionele keuken.

Bij het koken op een gas wordt de pan aan de onderkant verwarmd door een open gasvlam. Doordat de gasvlam te zien is, is de hoeveelheid warmte waarmee de pan verwarmt wordt gemakkelijk te regelen. Maar hierdoor is het koken op gas ook wat minder efficiënt omdat relatief veel warmte verloren gaat door de open vlam.

Invloed van koken op gas op pannen

Ook heeft het koken op een gaskookplaat invloed op de eigenschappen van de pannen. De open vlam die de bodem van de pan verhit kan ervoor zorgen dat de bodem van een mindere pan kromtrekt. Zolang je blijft koken op gas kun je deze pannen probleemloos blijven gebruiken. De kromgetrokken bodem van de pan zal ervoor zorgen dat het iets moeilijker is je eten egaal te garen, maar maakt het koken niet onmogelijk. Mocht je in de toekomst toch overstappen op een andere warmtebron om op te koken, dan heb je mogelijk nieuwe pannen nodig. Dit kun je beter voor zijn door meteen goede pannen te kopen. Wij verkopen uitsluitend kwaliteitspannen die (vrijwel) niet krom kunnen trekken.

Tip voor het koken op gas

Bij het koken op een gasfornuis is het belangrijk de vlam niet hoger te zetten dan nodig. Goede pannen hebben namelijk een bodem die zelf de warmte verdeelt. Door een te grote vlam onder zo’n bodem te zetten gebruik je veel meer energie dan nodig. Daarnaast loop je zo risico op het verbranden van je handgrepen of kan het zelfs leiden tot een vlam in de pan. Dat wil je natuurlijk voorkomen!