Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Wokpan: onmisbaar in de Aziatische keuken

Een wokpan is essentieel wanneer je aan de slag gaat met de Aziatische keuken. Over het algemeen is een wok een stukje groter dan een gewone koekenpan. 

Daarbij is een wok een stuk boller waardoor je jouw gerecht tijdens het wokken heel makkelijk in beweging houdt. Dit is ook nodig, omdat je een wok over het algemeen op een erg hoge temperatuur gebruikt. Wij hebben wokpannen van alle bekende merken. Wil je dus een goede wokpan kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren wokpannen uit onze eigen voorraad.

De beste wokpan

Een goede wokpan brengt de hitte van de warmtebron optimaal door aan het te bereiden product. Daarnaast moet de vorm van een goede wokpan je helpen het product in beweging te houden. Een antiaanbaklaag kan vaak de hoge hitte die je nodig hebt tijdens het wokken niet aan. Een wok zet je namelijk op het hoogst mogelijke vuur. Bovendien krijgt het product als het goed is helemaal de kans niet om aan te bakken. Een koolstofstalen wokpan, gietijzeren wokpan of stalen wokpan zonder antiaanbaklaag wokt daarom het fijnst. Waarom nog buiten de deur wokken als je het thuis ook prima zelf kunt?

Wokpan of wadjan?

Er bestaat wat verwarring over het verschil tussen een wokpan en een wadjan. Sommige mensen denken dat het verschil hem puur zit in de handgrepen. Anderen denken dat het formaat de doorslag geeft. Het eigenlijke verschil is het gebruikte materiaal en de toepassing. De wokpan komt van origine uit China en is gemaakt van dun staal of aluminium. Je gebruikt een wokpan op hoog vuur om vlot te wokken of roerbakken. Om de wokpan goed om te kunnen schudden is hij voorzien van een steel.

Een wadjan komt van origine uit Indonesië en is gemaakt van dikker staal of zelfs gietijzer. Je gebruikt een wadjan voor langzamere bereidingen. Omdat je hem niet op een hoog vuur gebruikt hoef je de inhoud niet te kunnen schudden. De wadjan is daarom voorzien van twee handgrepen, ook wel “oren” genoemd.