Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Morakniv Kansbol messen: het meest veelzijdige Mora mes!

De Mora Kansbol is een veelzijdig outdoormes, gemaakt in Mora, Zweden. Een kenmerkend aspect van dit mes is het lemmet. Bij de handgreep is het lemmet stevig en het loopt taps toe in een smallere punt. Hierdoor is het mes dus geschikt voor diverse toepassingen. Bushcraft, jacht, outdoor cooking, survival: noem het en de Kansbol kan het. Een echte allemansvriend.

Lees meer

11 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken van de Morakniv Kansbol

Morakniv Kansbol: het lemmet

De Mora Kansbol is een allround outdoormes, dat bij vele verschillende gebruikers in de smaak zal vallen. Opvallend is de slijping van het lemmet. Vanaf de greep is het lemmet ongeveer 2,4 mm dik. Halverwege begint echter een verdunning die verloopt naar een dikte van 1,0 mm bij de punt. De Kansbol is hierdoor wat lichter, maar door het dikkere deel achteraan het lemmet toch erg sterk.

Het lemmet is gemaakt van Sandvik 12C27-staal. Een roestvaste staalsoort die zijn scherpte goed behoudt. De scandi-snede is vlijmscherp en goed te onderhouden. Specifiek voor houtbewerking is zo’n scandi-slijping ideaal. Door de dunnere punt blinkt de Kansbol uit in zowel priegelwerkjes als grotere taken. Naast houtbewerking en dergelijke zien wij met de dunne punt ook potentieel op het gebied van keukentaken in het kamp. De rug van het lemmet is akelig scherp. Dat lijkt een nadeel, tot je eens probeert hiermee een firesteel te gebruiken. De vonken vliegen eraf! Je merkt dat hier echt over nagedacht is.

Morakniv Kansbol: de handgreep

De handgreep is gemaakt van polymeer, met een TPE-rubber afwerking rond de kern. Zeer duurzaam en erg griprijk. Wanneer je de Kansbol vast hebt geeft hij meteen een vertrouwd gevoel. Door het taps toelopende ontwerp is de handgreep uitermate geschikt om met dikke handschoenen te gebruiken. Ideaal voor bushcraften in een kouder klimaat!

Moraknive Kansbol: schede opties

De Morakniv Kansbol wordt geleverd in een kunststof schede. Hierbij worden verschillende bevestigingsmogelijkheden meegeleverd. Zo kun je hem met de riemlus aan je riem hangen, of je gebruikt de MOLLE-compatible multimount waarmee je hem aan andere MOLLE-compatible oppervlakken bevestigt. Denk aan rugzakken, tactische vesten of jassen. Hij is ook verkrijgbaar met enkel de eenvoudige schede, wanneer je die extra opties niet nodig hebt.

Moraknive Kansbol: de roots

De Moraknive Kansbol heeft zijn roots in de oude Mora 2000-modellen. Ook die hadden al zo’n ‘compound grind’ met een dunnere punt. Die dunne punt is handig voor het fileren van en visje, of andere kampeertaken. Terwijl de stevigere hiel van het lemmet zorgt dat je nog steeds gewoon aanmaakhoutjes kunt batoneren. Is de Kansbol het meest heavy duty mes van Morakniv? Nee. Maar het is wel het meest veelzijdige.