Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Snelkookpan: koken met de nadruk op hoge druk

Koken met een snelkookpan is een vak apart. Doordat je jouw product onder hoge druk kookt, verhoog je de temperatuur waarop het kookpunt bereikt wordt. Hierdoor kun je de kooktijd van je gerecht drastisch verkorten. 

Denk je eens in dat je een stoofgerecht waar normaal gesproken 6 uur voor staat, nu binnen 2 uur klaar is. Bijkomend voordeel is dat de vitaminen in je gerecht beter bewaard blijven. Bij ons vind je de beste snelkookpannen, waaronder de Fissler Duravit.

Werking van een snelkookpan

Een snelkookpan werkt op basis van een natuurkundig principe. Het kookpunt van water stijgt evenredig met de druk in de pan. Door te koken op hogere temperaturen is het eten sneller klaar. Hoeveel tijd je er precies mee wint is lastig zeggen. Gemiddeld wordt aangehouden dat met iedere 10 graden warmer de kooktijd halveert. Een snelkookpan bereikt gemiddeld een maximale temperatuur tussen de 112 en 120 graden. Daarmee zou je de kooktijd dus ongeveer met 70% kunnen verkorten. Let op: dit is een richtlijn. Meningen zijn hierover verdeeld. En omdat het op temperatuur komen van de snelkookpan niet sneller gaat dan bij een gewone kookpan zal de totale kooktijd niet exact een kwart van die van een gewone pan zijn.

Veiligheid snelkookpan

Snelkookpannen worden van vroeger uit nog wel eens als onveilig gezien. Dit is bij de snelkookpannen die wij verkopen absoluut het geval niet. Deze moderne snelkookpannen zijn voorzien van alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen om ongelukken te voorkomen. Zo is de afdichting van deze pannen bovengemiddeld goed en zijn de pannen beveiligd tegen openen tijdens gebruik. De moderne snelkookpannen van Fissler hebben zelfs een kookventiel dat de druk reguleert. Hierdoor kan de pan nooit op overdruk komen. Alles zodat jij je snelkookpan met een goed gevoel kunt gebruiken.

Functies snelkookpan

Bij een snelkookpan denkt men al snel aan stoofgerechten omdat hier de grootste tijdwinst in te behalen valt. Maar probeer ook eens pastasaus te maken in een snelkookpan. Je zult merken dat de smaken enorm geconcentreerd worden. Of kook je groenten eens in een snelkookpan. De vitaminen blijven onder druk namelijk beter behouden en je groenten blijven frisser van kleur en smaak!