Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Spring Cristal-pannen

De Spring Cristal-pannen geven je een basis voor het dagelijks koken. Met tijdloze vormen blijft de Cristal-serie een meesterwerk, zelfs na tientallen jaren van gebruik. 

De pannen uit de Cristal pannenserie van Spring zijn van roestvrijstaal met een aluminium kern en roestvrijstalen grepen. Tevens beschermt het roestvrijstaal de pannen tegen roestvorming en geeft het de pannen een mooie glans. Aan deze Spring-Cristal serie is de maatverdeling aan de binnenkant van de kookpannen erg handig. Zo houd je bijvoorbeeld bij het inkoken van sauzen ook de reductie in de gaten. De Spring-pannen uit de Cristal-serie kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen, inclusief de oven.

Unieke 5-laags constructie

De Spring Cristal-pannen zijn vervaardigd uit een unieke 5-laags constructie die zorgt voor een optimale warmtegeleiding. De buitenste laag is van 18/0 roestvrijstaal. Deze staalsoort maakt de pannen geschikt voor inductie. De binnenste laag is van 18/10 roestvrijstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Wat betreft samenstelling is dit de beste keuze wegens de duurzaamheid van chroom en de helderheid van nikkel. Tussen de binnenste en de buitenste laag zit een 3-laags aluminium kern. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig van de bodem tot de rand van de pan en zodoende vanaf alle kanten naar de inhoud verspreid. Hierdoor worden je spijzen gelijkmatiger op temperatuur gebracht. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld sauzen. Dit maakt de pannen efficiënter en energiezuiniger.

Gebruik van de Cristal-pannen

De deksel sluit perfect aan op de pan. Hierdoor is het mogelijk om te koken met een minimale hoeveelheid water zodat de vitamines en de frisse kleur van groenten behouden blijven. Voor de veiligheid is de handgreep gemaakt van roestvrijstaal. Bij juist gebruik blijven de grepen van de pan koel genoeg om vast te pakken zonder dat je je brandt. Hiervoor is het wel noodzakelijk de pan te gebruiken op een passende gaspit of kookzone.

Een ander bijkomend voordeel is dat de Spring-pannen uit deze serie geschikt zijn voor in de oven. Je kunt zo je gerechten probleemloos en smaakvol op temperatuur houden. Ook is het wisselen van warmtebron geen enkel probleem. De pannen zijn geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Zo geniet je langer van deze toppannen.