Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Mes lemmet kopen: wij hebben het lemmet, maak jij de handgreep?

Een lemmet voor het zelf messen maken wordt ook wel een ‘blade blank’ genoemd. Een fantastische keuze wanneer je graag eens een eigen mes maakt, maar nog niet met metaalbewerking aan de slag wilt of kunt. Het lemmet is er al: jij hoeft alleen de greep te verzorgen.

Tips voor het maken van je eigen handgrepen

Kies een goed materiaal uit. Koop ergens een stuk G10, micarta of een harde houtsoort die niet werkt. Olijfhout of ebbenhout zijn goede keuzes. Om de greepdelen vast te zetten heb je pinnen nodig. Bijvoorbeeld messing rondstaf, verkrijgbaar in bijna iedere bouwmarkt. Qua lijm raden we een epoxy/tweecomponentenlijm aan. Stelregel hierbij is: hoe trager de droogtijd, hoe sterker de verbinding. Goed ontvetten voor het lijmen, en ruw de te lijmen delen van het lemmet en de greepdelen even op met een grof schuurpapiertje voor optimale hechting.

Let op: het maken van messen (en alle andere klusprojecten) is niet zonder risico. Tref dus veiligheidsmaatregelen als een veiligheidsbril, handschoenen en adembescherming. De lemmeten zijn vaak al redelijk scherp, we raden dus aan om de snede af te plakken voor je aan het werk gaat. Knivesandtools is niet aansprakelijk voor ongelukken of beschadigingen tijdens het maken van een mes.